News

Virtuelni Borderlands RPG uskoro postaje stvarnost

Ukoliko ste igrali Borderlands 2, verovatno ste prešli i ekspanziju Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep.

Verovatno se sećate i da je ta ekspanzija za temu imala fantastiku, a sve je prožeto kroz stoni RPG koji su vaši likovi igrali sa uvek hiperaktivnom Tinom. Taj RPG zvao se Bunkers & Badasses, očigledno parodija na Dungeons & Dragons, samo kroz prizmu uvrnutog sveta Pandore.

Borderlands: Bunkers & Badasses

Borderlands: Bunkers & Badasses

E pa, baš taj RPG će dobiti stono izdanje, posle više od sedam godina. Na igri radi Nerdvana Games, studio koji je ranije ove godine objavio Borderlands društvenu igru. Šta će, ljudi mnogo vole Borderlands. Elem, napraviše oni tako sistem koji objedinjuje 10 klasa inspirisanih video igrom, pravila za “Bunker Mastera”, kao i sve karakondžule kojih se sećate iz igara. Knjiga od 200 strana sadrži sva pravila za igru i vođenje avantura, kao i tri unapred pripremljene avanture – uvodnu priču, veliku avanturu direktno inspirisanu pomenutom ekspanzijom za Borderlands 2 i njen nastavak nazvan, paz’te sad, Butt Stallion’s Hunny Heist.

Humor je neizostavni deo Borderlands sveta, pa je i sama knjiga prožeta Tininim komentarima. Iz Nerdvane dodaju da su na stranice knjige uglavili preko 200 šala, od kojih će vam sigurno dvadeset biti smešno. Pritom je definitivno u pitanju premium proizvod, sa debelim koricama i full kolor štampom prepunom ilustracija. Premium je i cena – 60 evra ako želite samo knjigu, odnosno 100 evra za Deluks izdanje u kome dolazi 10 minijatura za igrače, 50 kartonskih stendija čudovišta, komplet kockica, špil karata, mapu, fensi listiće za karaktere i GM paravan. Sve to se prodaje na zvaničnom sajtu, a očekuje početkom 2021. godine.

Za slučaj da vam sve ovo zvuči k’o španska sela, pročitajte kako da naučite da igrate RPG i uopšte zašto je RPG toliko zabavan način da provedete kvalitetno vreme sa prijateljima.

A ukoliko nemate problema sa 7 minuta transfera blama, tu je i zvanični trejler:

Koju video igru biste voleli da vidite kao stoni RPG? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.