Boardgames

Nove društvene igre 27.06.2020: Moraš skupiti sve!

Posle obilnih kiša stiglo je sunce a sa njim i nove nedeljne vesti. Ove nedelje čitajte o novim Unlock! Escape Game igrama brendiranim sa Star Wars etiketom koje će se, ne sumnjamo, dobro prodavati. Pokemoni iz sveta kartičnih i video igara će se preseliti i u kartonski svet sa igrom Pokemon: Battle Academy za koju izdavač navodi da će biti pristupačna svima. My City koji dosta privlači pažnju medija i nominacije za nagrade dobija zvanično englesko izdanje a tu je i Capston Games naslov Curious Cargo koji je, kako izgleda, Pipeline za dva igrača. Tu su još i Last-Second Quest i ekspanzija za Tiny Towns, Villagers. Uživajte!

Curious Cargo

Curious Cargo

Curious Cargo

Možemo slobodno reći da nas je Capstone Games učinio znatiželjnim da saznamo više o novom naslovu koji su najavili. U pitanju je Curious Cargo na kojoj su radili dizajner Rajan Kourtni , ilustrator Kvačai Morija i dizajner Bridžit Indelikato. Dva igrača će se nadmetati ko će brže sazidati infrastrukturu za skladište. Treba napraviti dobar plan i sprovesti ga u delo da bi bi primanje, smeštanje, pronalaženje i otpremanje robe teklo brzo i efikasno. Igra je u duhu prethodnog hita Pipeline i u prodaji će se naći u oktobru.

My City

My City (PHOTO: @iugal (BGG))

My City (PHOTO: @iugal (BGG))

Jedna od igara koje su u trci za ovogodišnje Spiel des Jahres nagrade, My City dobija zvanično izdanje na engleskom jeziku.  U pitanju je porodična društvena igra koja je ujedno i legacy, sa 24 epizode kroz koje će pravila i vaše table postajati lagano kompleksnije. Igru je dizajnirao Dr Reiner Knizia, a očekuje se u prodavnicama tokom jula u Kosmos izdanju. Inače, igru uopšte ne morate igrati kao legacy, jer su table dvostrane, a na donjoj strani je alternativna postavka sveta.

Pokemon: Battle Academy

Pokemon: Battle Academy

Pokemon: Battle Academy

Svi znamo da ih MORATE SKUPITI SVE, a slatki mali Pokemoni dolaze na naše stolove kao nova društvena igra iz The Pokemon Company. Dizajnirana kao direktna adaptacija Pokemon kartične igre, Pokemon: Battle Academy u kutiji sadrži sve što vam treba za igranje – tablu, 3 gotova špila sa po 60 karata (Pikachu, Charizard i Mewtwo), kao i dodatne materijale. Proizvod je zamišljen kao samostalna igra, ali i kao način da se upoznate sa TCG-om i lagano pređete na isti. Dakle, navlakuša. Battle Academy izlazi 31. jula.

Tiny Towns: Villagers

Tiny Towns: Villagers

Tiny Towns: Villagers

Sićušni gradovi više nisu tako … sićušni. Malo, malo pa eto nove ekspanzije. Posle Fortune ekspanzije za Tiny Towns, Alderac Entertainment Group je najavio sledeći dodatak pod imenom Villagers. Pošto nam je grad koji stvaramo postao popularan, počeli su da dolaze novi posetioci i da se naseljavaju u našem gradiću. Oni sa sobom donose razne veštine pomoću kojih mogu da transformišu zgrade, kontrolišu protok resursa i da manipulišu arhitekturom. Ovaj simpatičan dodatak za Tiny Towns će u prodavnice stići tokom novembra.

Star Wars Escape Game

Star Wars Escape Plan

Star Wars Escape Plan

Popularne escape room igre izdavača Space Cowboys putuju u neku daleku galaksiju. Star Wars Escape Game je kutija sa tri avanture koje se zasnivaju na mehanikama poznatim iz Unlock! društvene igre, a svaka vas stavlja na jednu od lokacija koje su vam sigurno poznate iz filmova. Bežaćete sa Star Destroyera, istraživati ledenu planetu Hoth i tražiti kristale na planeti Jedha. Zanimljivo je što nije svaka misija tipični escape room, a u poslednjoj uopšte nećete igrati na strani “dobrica”. Igra se u prodavnicama očekuje krajem avgusta.

Last-Second Quest

Last-Second Quest

Last-Second Quest

Sindrom “5 do 12” ima i vaša hrabra fantasy družina, koja se u poslednjem trenutku oprema za novu pustolovinu. Izaberite jednu od 15 klasa, dreknite “Idemo!” i pokušajte da popakujete što više stvari u ranac. Last-Second Quest se igra u realnom vremenu, a slagaćete polimino pločice sa raznom opremom tako da vam na kraju, poželjno, ne ostane praznog prostora u torbi. Ako ste se spakovali odgovarajuće za predstojećoj misiji očekuju vas poeni, inače stvari lete iz torbe. Ova frenetična društvena igra izlazi u julu u izdanju WizKids.

Koje društvene igre planirate da nabavite narednog meseca? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.