Card Games

Stigao je Magic: The Gathering Core Set 2021

Spremite se za nove i stare karte u Magic: The Gathering Core Set 2021.

Još jedna godina je prošla te je, kao što je i planirano, došlo vreme za novi Core Set karata za uvek popularni Magic: The Gathering. Nakon otkrivanja karata možemo slobodno reći da je novi set napucan reprintima, novim moćnim kartama i alternativnim ilustracijama. Među reprintima se nalaze i  Grim Tutor, Azusa, Lost but Seeking, Scavenging Ooze  i Ugin, the Spirit Dragon. Uz njih će se naći i nove verzije uvek popularnih planeswalkera Liliane, Čandre i Garuka.

Magic: The Gathering Core Set 2021 Booster Box

Magic: The Gathering Core Set 2021 Booster Box

Najzanimljiviji detalj u MTG Core Set 2021 je da je (ne)popularni planeswalker Teferi dobio 5 nefoilovanih alternativnih ilustracija. On sada ima ukupno 9 različitih dizajnerskih verzija ako brojimo i showcase i extended art frames verzije. Dizajneri su ovo opravdali željom da nam sa ilustracijom, koja se pomalo razlikuje na svakoj (istoj) karti, prikažu kako se menja esencija manipulacije vremena.

Od novih/ starih mehanika dizajneri iz Wizards of the Coast nam za ovo leto vraćaju “phasing” mehaniku. Karte sa ovom ključnom reči će se tokom untap faze aktivnog igrača pojavljivati ili nestajati sa bojišta, zavisno od trenutnog stanja. Ova, pomalo komplikovana, mehanika je bila direktna inspiracija za kasnije kreiranu flicker mehaniku. Phasing je prvi put korišćena u setu Mirage, daleke 1996. godine.

Treba pomenuti da je došlo i do promene u imenovanju Hounds tipa karata. Od sada će se ovaj tip karata zvati Dog i retroaktivno će se koristiti na sve karte do sada objavljene sa tipom Hounds.

Magic: The Gathering Core Set 2021 možete probati već ovog vikenda u vašem omiljenom klubu društvenih igara na pre-release okupljanju (od 26. juna do 2. jula). U zvaničnu prodaju ovaj set stiže 3. jula.

Koje karte iz novog seta su vam najzanimljivije? Da li spremate novi špil i koji? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.