Boardgames

Nove društvene igre 05.06.2020: Izvini, koliko dižeš iz benča?

Sigurno ne onoliko koliko će CMON skupiti za pravljenje Masters of the Universe društvene igre. Da, ništa nije sveto. Pored mišićavih predstavnika Eternije isti izdavač će se pozabaviti i Skubi Duom i ekipom. Znači, da ne brinemo. Ostaće prvi na listi najuspešnijih Kickstarter autora. Pored ovih najava čitajte i o Deep Vents, novoj igri Rajana Lukata i o CGEovom lepom pakovanju Under Falling Skies koju je naš Danko Petrović tako fino odštampao i igrao za Papir-Štampač-Makaze. Tu su još i CTRL iz Pandasaurus Games i The Cost od Spielworxxa. Uživajte!

Masters of the Universe: The Board Game

Masters of the Universe

Masters of the Universe

Sive mu lobanje, došlo vreme i da He-Man dobije zvaničnu društvenu igru! CMON je naravno ugrabio ovu licencu za sebe, a pokušaće da čitav campy univerzum Masters of the Universe postavi na tablu. Osim što je dobio licencu od kompanije Mattel, ovaj izdavač je najavio da sa igrom dolazi i potpuno novi sistem koji igrači nisu do sada videli u njihovim brojnim igrama. Naravno, hrpa detaljnih minijatura se podrazumeva – od princa Adama do Skeletora. Kao i svaki drugi CMON proizvod, Masters of the Universe društvena igra biće finansirana kroz Kickstarter. Kampanja počinje 2021. godine.

Ctrl

Ctrl

Ctrl

Iz Pandasaurus Games uskoro dolazi igra koja će od vas tražiti kontrolu i to u trodimenzionalnom prostoru. Ctrl je igra slaganja 3D kockica i postavljanja zastavica, a deluje da će u pitanju biti jedna zaista neobična mozgalica. Ova brza igra za 2 do 4 igrača izlazi krajem jula.

Deep Vents

Deep Vents

Deep Vents

Na dnu okeana nalaze se pukotine iz kojih toplota Zemlje ulazi u ledenu vodu i greje neke od najčudnijih stvorova planete. Igrači će preuzeti kontrolu na po jednom od ovih mikrosistema i pokušavati da ostanete što duže u igri obezbeđujući pogodnu životu sredinu podvodnom življu. U pitanju je nova igra Rajana Lukata (Above and Below) u kojoj postoji eliminacija igrača, a izdavač Red Raven Games najavljuje Deep Vents za početak avgusta.

Under Falling Skies

Under Falling Skies

Under Falling Skies

Czech Games Edition je odlučio da zapakuje i prezentuje nam Under Falling Skies. Ovo je solo igra o vanzemaljskom napadu na našu planetu a igrač se brani i istražuje nove tehnologije smeštajući svoje kockice. Više o igri nam je rekao Danko u svom Papir-Štampač-Makaze tekstu. Ova igra je život započela kao kandidat u takmičenju za Igru od 9 karata 2019 godine. Nakon toga je i osvojila ovo takmičenje u mnogobrojnim kategorijama. CGE je fino zapakovao igru Tomaša Uhlira i dodao lepe ilustracije. U prodavnicama se očekuje uskoro.

The Cost

The Cost

The Cost

Azbest nije baš najzdraviji materijal kojim možete da izolujete kuću, a iznenađujuće je da je upravo on tema društvene igre The Cost. U pitanju je “izazovna ekonomska igra”, kako je opisuje izdavač Spielworxx, kroz koju će se igrači upoznati sa industrijom azbesta i opasnostima koja ista ima po okolinu. Kopaćete, prodavati i prevoziti azbest sve dok se ne završe 4 runde ili vam kompanije kolektivno ne zatvori inspekcija. Igra tokom ovog meseca stiže u prodavnice širom Evrope.

Scooby-Doo: The Board Game

Scooby-Doo: The Board Game

Scooby-Doo: The Board Game

Još jedna društvena igra iz CMON donosi kultni crtać Hane i Barbere na naše stolove. Scooby-Doo: The Board Game je porodična igra u kojoj ćete, igrajući kao Mystery Inc. družina, postavljati zamke i loviti negativce koji plaže nedužne ljude. Svaki lik (Šegi, Dafni, Velma, Fred i naravno Skubi) ima svoje specijalne akcije, ali ni zloće nisu naivne. Minijature se podrazumevaju, a ova društvena igra se očekuje u prodaji tokom 2020. godine.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.