Boardgames

Small World of Warcraft nas ovog leta vodi u Azeroth

Days of Wonder i Blizzard su se oglasili sa novim informacijama o zanimljivoj saradnji na Small World of Warcraft.

Nakon što smo prošle godine prvi put najavili da se priprema Small World of Warcraft nastao je medijski tajac. Nije bilo više informacija o ovom naslovu koji je objavom ostavio utisak da nekako nakalemljena tema možda čak i uspe. Days of Wonder se oglasio sa novim detaljima, slikama i najavom da će igra stići u prodavnice tokom leta.

Small World of Warcraft je dizajnirao Filip Kejarts koji je radio i na originalnoj verziji ove porodične društvene igre. Izdavač je Days of Wonder a World of Warcraft licenca pripada Blizzardu. DUH! Elem, kako smo rekli, čini nam se da je osnovna mehanika igre Small World, sa rasama i njihovim osobinama dobro uklopljena sa postojećim rasama, osobinama i njihovom istorijom iz popularnog MMORPGa World of Warcraft.

Small World of Warcraft

Small World of Warcraft

To znači da će ljubitelji ovog fejsbuka…pardon MMORPGa, moći da kombinuju Pandarene, Gobline ili Vorgene sa raznim specijalnim veštinama kao što su portal čarobnjak ili herbalista. Kao i u originalnom Small World, carstva ovih azerotskih (i šire) rasa će se širiti mapom dok u jednom momentu ne zađe sunce za njih i budu zamenjeni novom rasom čija je snaga u usponu.

Days of Wonder je najavio ekskluzivne nove ilustracije Miguela Koimbre i Ciril Doužan koje će krasiti kutiju, pravila, pločice, karte i sve ostalo, inspirisane Warcraft svetom i njegovom bogatom istorijom koja traje decenijama. Društvena igra Small World je nakon svoje premijere 2009. godine nominovan za Golden Geek Awards i As d’Or a dospela je na listu preporučenih igara koje ažurira Spiel des Jahres. Ukoliko je niste nikada igrali, možete je pazariti sa još hrpom digitalnih igara u novom Humble Bundle.

A evo i zvaničnog trejlera za igru:

Da li ste igrali Small World? A World of Warcraft? Šta mislite o ovoj mešavini? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.