Card Games

Epic Card Game stigao na digitalne platforme

Još jedna kartična igra se sa naših stolova preselila na ekrane.

White Wizard Games je upravo objavio digitalno izdanje svoje popularne igre Epic Card Game. Igru su dizajnirali Magic: The Gathering šampioni Rob Douerti i Darvin Kasl, a specifična je po tome što je iz jednačine potpuno izbacila tradicionalno sakupljanje i razmenjivanje karata. Umesto bustera, kupite kutiju Epic karata i igrate se koliko vam duša ište. Pravila su već poznata – bijete se sa protivnikom dok nekome poeni zdravlja ne padnu sa 30 na 0, samo što ovde nema mane već se jako brzo igraju “skupe” karte. MTG i Hearthstone igrači će se ovde snaći gotovo momentalno.

Interesantno je inače da je izdavač odlučio da i digitalna verzija ostane bez nasumičnih paketića karata, a da je pritom potpuno besplatna. Štaviše, dostupne su vam sve karte odmah i u neograničenim količinama, tako da je jedina briga oko sastavljanja najubitačnijeg špila i kombinatorike. Za učenje pravila prisutan je vrlo fin tutorijal, kao i čitavan singleplayer kampanja. Posle toga imati svu slobodu da pravite špilove, učestvujete u regularnom i dark draftu i igrate protiv kompjuterskog protivnika ili drugih igrača online. Kako onda igra zarađuje novac? Odgovor je jednostavan – kozmetičkim drangulijama. Možete kupovati nove table, avatare, foil verzije karata, kao i slotove za dodatne špilove. Sistem jeste malo komplikovaniji nego očekivano, jer prvo kupujete dragulje pravim novcem, koje zatim pretvarate u zlatnike, ali cene deluju fer. Na primer, nova tabla košta 2500 novčića što je oko 150 dinara. Za sada ništa od onoga što se nudi kao plaćeni sadržaj ne deluje bitno za uživanje u igri.

Epic Card Game je, još jednom, potpuno besplatan za igranje i za sada je dostupan za Android i iOS uređaje. Uskoro se očekuje i Steam/PC verzija (izlazi 21. februara) koja će takođe biti besplatna.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.