Boardgames

Nove društvene igre 21. 02. 2020: Ona radi u rudniku i život joj nije lak

Glavna tema ove nedelje je uređivanje okoline. Za početak uređivaćemo Santa Monika plažu a zatim i četiri bašte oko pagoda. Potom ćemo šefovati u njujorškom zološkom vrtu i uređivati prostor za životinje u New York Zoo. Uređivaćemo i društvo u Khora: Rise of an Empire. Nakon toga branićemo to društvo kao Dajana sa Amazonkama od bogova rata a zatim ćemo to sve razrušiti u Adeptus Titanicus: The Horus Heresy. Više o ovim igrama pročitajte u nastavku.

Wonder Woman: Challenge of the Amazons

Wonder Woman: Challenge of the Amazons

Kako smo u godini kada će novi Wonder Woman film stići u bioskope, bilo je očekivano da film isprati društvena igra. Zato je Ravensburger najavio Wonder Woman: Challenge of the Amazons, igru u kojoj ćete igrati kao princeza Dajana i druge ratnice u odbrani ostrva Amazinki od bogova rata. Pogađate, ovo je kooperativna društvena igra. U kutiji vas očekuje pet minijatura koje predstavjaju hrabre Amazonke, a igra dolazi u prodavnice tokom marta.

Santa Monica

Santa Monica

Ah, Santa Monika. Dugačke plaže, veliki talasi, surfovanje, biciklistički šorc i rolšue… AEG nam sprema ultimativno pravljenje plaže iz snova u novoj kartičnoj igri Santa Monica. Igrači draftuju karte koje predstavljaju razne detalje vezane za plažu i okolnu infrastrukturu i trude se naprave najprivlačniju plažu za turiste i lokalno življe. Igru je napravio Džoš Vud (Cat Lady) i zamišljena je za 2 do 4 igrača. Igra traje oko 60 minuta i u prodavnicama će se pojaviti tokom proleća.

Khora: Rise of an Empire

Khora: Rise of an Empire

IELLO je odlučio da se pozabavi Grčkom u svojoj liniji igara IELLO Expert. Khora: Rise of an Empire je igra stvaranja civilizacije u kojoj svaki igrač predstavlja jednog od vladara kolevke demokratije. Kockice određuju dostupne akcije u krugu a vladari zatim moraju da se bave ekonomijom, kulturom i vojskom da bi njihovo društvo napredovalo i ostvarivalo ciljeve koje su im oni zacrtali. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko sat vremena. U prodavnice će stići odmah nakon premijere na Essen Spiel 2020.

Four Gardens

Four Gardens

Korea Boardgames sprema novu igru Martina Doležala pod imenom Four Gardens. Četiri igrača će kreirati i ulepšavati svoje bašte uz pomoć resursa koje će dobijati iz četvorospratne pagode koja se nalazi između njih. Mogu uzimati samo one resurse koje se nalaze na strani pagode koja je okrenuta njima. Prvo će se baviti zemljištem, pa zelenišem pa će sve to zaokruživati u predivne poglede. Ovim pogledima će pokušavati da zadovolje bogove koji će ih nagraditi, naravno, poenima. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 45 minuta. Tačan datum izlaska igre još uvek nije poznat.

New York Zoo

New York Zoo

Capstone Games nastavlja sa izdanjima čuvenih dizajnera, pa je za sredinu ove godine najavio novu igru na kojoj radi Uve Rozenber. U pitanju je New York Zoo, a čika Rozenberg se samoposlužio svojim popularnim polimino pločicama kako bi nas postavio u ulogu upravnika zoološkog vrta. Životinje treba i da dobijaju mladunčad, tako da će dobro planiranje biti ključno. Igra bi trebalo da se pojavi tokom juna u prodaji.

Adeptus Titanicus: The Horus Heresy

Adeptus Titanicus: The Horus Heresy

Nismo imali Games Workshop već neko vreme u nedeljnim vestima, pa hajmo to da ispravimo. Ovaj proizvođač “igračaka za veliku decu” upravo je lansirao Adeptus Titanicus: The Horus Heresy, novu igru sa minijaturama u kojoj ćete voditi velike mašine u bespoštednoj borbi dok galaksija gori u vihoru rata. Osnovna kutija dolazi sa 6 minijatura, po 3 za svakog igrača, pravilima, gomilom lenjira, karata i kockica. Skupa zabava, po običaju, ali izgleda vrlo impresivno na stolu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.