News

Nove RPG igre 11. 02. 2020: Dobrodošli u MÖRK BORG, fantazijski blek metal artpank RPG

Ove nedelje u RPG vestima čitajte o MÖRK BORG RPGu u izdanju Free League Publishing, novim FATE Condensed pravilima iz kuhinje Evil Hat Productions i Wardlings: Campaign Guide knjizi za Dungeons & Dragons sistem u izdanju Renegade Game Studios.

MÖRK BORG

MÖRK BORG

MÖRK BORG

Free League Publishing se sprema da krajem februara objavi novi RPG i to iz njihove radionice Free League Workshop. MÖRK BORG je RPG tvorevina Ockult Örtmästare Games i Stockholm Kartell dizajnera i prvo je izdanje na Free League Workshop etiketi. Ovo je apokaliptični fantazijski artpank RPG koji, kako se navodi, ima sve odlike blek metal albuma. Napisan u stilu OSR žanra (Old School Revival) MORK BORG nas smešta u svet koji se polako raspada i truli. Izgubljene duše lutaju ovim primamljivim svetom u potrazi za iskupljenjem i bogatstvima. Osnovna knjiga sadrži pravila koja se vrlo lako koriste uz bilo koji drugi RPG sistem i uvodnu mračnu pećinu u scenariju pod imenom Rotblack Sludge. Igru možete kupiti u Free League prodavnici.

FATE Condensed

FATE Condensed

FATE Condensed

Naš Ranko Trifković je u recenziji FATE Core sistema rekao da ako “Želite ratnu kampanju iz NOBa, sajberpank sa nindža-hrčcima, hoćete stimpank pod vodom na planeti od koka-kole, sve mož, jer Fate Core ne nudi elemente koje je neophodno tesati, već nudi jedan novi pristup RPG igrama. To je skelet pripovednog sistema koji je veoma brz, otvoren, a dovoljno čvrste strukture.” Valjda ste razumeli da je ovo dobar RPG sistem. Nakon uspešne premijere nove edicije FATE Core sistema, Evil Hat Productions je spremio i pročišćenu i destilovanu verziju FATE pravila. FATE Condensed je sveščica od svega 50 strana a sadrži sve što je potrebno da pročitate i da se bacite na igranje bilo kog scenarija ili kampanje. FATE Condensed je deo open game license sistema koji dozvoljava kreatorima da prave svoje RPGove koje će pokretati FATE sistem. Novo izdanje možete preuzeti besplatno ili platiti proizvoljnu cenu na DriveThruRPG.

Wardlings: Campaign Guide

Wardlings: Campaign Guide

Wardlings: Campaign Guide

Renegade Game Studios je najavio da sprema novu knjigu u njihovoj liniji RPG proizvoda. Wardlings: Campaign Guide prestavlja kampanjski svet, kompatibilan sa petom edicijom Dungeons & Dragons sistema, koju je napisala Elisa Tig a ilustrovali Žak Dejvis i Sabrina Punale. Ovaj svet i knjiga su bazirani na Wardlings miijaturama koje već neko vreme objavljuje kompanija WizKids.  Ovo je svet u kome neiskvaren um omladine vidi magični svet Or’ Mya i njegove stanovnike koji su deo našeg sveta, dok odrasli to ne mogu. U knjizi se nalaze pravila za kreiranje Wardling karaktera i klasa kao i pravila za sistem magije koju koriste familijari. Kako i dolikuje u knjizi je i opis ovog magičnog sveta, njihovih stanovnika i čudovišta. Knjiga će se naći u prodaji toko maja ove godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.