Boardgames

Nove društvene igre 01. 02. 2020: Iz dvoraca Burgundije direktno u Toskanu

Ravensburger je najavio da ćemo se još jednom baviti luksuznim smeštajem srednjeg veka – dvorcima. Posle dvadesetog rođendana The Castles of Burgundy, koja je jedna od omiljenih igara našeg Danka Petrovića, sledi i poseta dvorcima Toskane u, gle čuda, The Castles of Tuscany. Ruski izdavač Hobby World sprema Cutterland gde ćemo seckati karte i delove table kao sastavni deo jedne partije. Sa Gandalfom i drugarima ćemo putovati senovitim stazama u ekspanziji za The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth a kasnije se odmarati u Zen Garden u izdanju Queen Games. Tu je i nova igra Facade Games pod imenom Trophies kao i zabavno kuvanje kafe za monstrume u Monster Cafe. Uživajte!

The Castles of Tuscany

The Castles of Tuscany

Na Spielwarenmesse 2020 sajmu koji je u toku, na izložbenom pultu Ravensburgera i Alea izdavača prikazan je i prototip odnosno kutija novog naslova The Castles of Tuscany. Posto smo dobili novo izdanje The Castles of Burgundy za dvadeseti rođendan igre, vreme je da se istraže i drugi dvorci. Stefan Feld je na zadatku a priča se da će se igra pojaviti u trećem kvartalu 2020. godine. Zbog naslova je glupo da kažemo da će ličiti na The Castles of Burgundy, zar ne?

The Lord of the Rings: Journeys in Middle Earth – Shadowed Paths Expansion

The Lord of the Rings: Journeys in Middle Earth – Shadowed Paths Expansion

Verovali ili ne, Gandalf tek sada dolazi u Lord of The Rings: Journeys in Middle Earth. Eto, šta ćete, čarobnjak stvari dolazi samo onda kada je potreban, ne ranije ili daleko bilo kasnije. Nova ekpanzija nosi naslov Shadowed Paths, a donosi kampanju sa 13 novih scenarija i lokacije u Moriji. Tu su i pet novih heroja, brojna čudovišta predstavljena detaljnim minijaturama i novi tereni. Fantasy Flight Games će ovu ekspanziju objaviti tokom drugog kvartala 2020. godine.

Zen Garden

Zen Garden

Queen Games, gospodari kutija na kojima su mrki pogledi, uskoro objavljuju jednu opuštajuću igru šarenog omota. U Zen Garden igrači će se takmičiti u pravljenju najlepše bašte za opuštanje, ali sve vreme prateći želje i prohteve cara koji se dvoumi više od devojke na maturi. Igra će biti prikazana naredne nedelje na sajmu igara u Nirnbergu, nakon čega kreće u slobodnu prodaju.

Cutterland

Cutterland

Hobby World je predstavio igru sa vrlo, hajde da kažemo hrabrom idejom. Sečenje karata. Da. Šareni svet Cutterland je inspirisan retro video igrama, a zajedno sa ostalim igračima ćete pokušavati da ga izgradite na najbolji mogući način i sakupite što više poena. Inovacija je u pomenutom sečenju karata i daljem slaganju delova tako da sakupite određena stvorenja. Na šta ova igra liči pri ponovnom igranju moći ćemo da proverimo kasnije ove godine.

Monster Cafe

Monster Cafe

Simpatično nazvani Lumberjacks Studio će uskoro objaviti kartašku igru koja je baš po našem ukusu – brza igra sakupljanja setova karata, blefiranja, i još sa temom kafe. Mljac. Igrajući Monster Cafe planiraćete svoju kolekciju čudovišta koja će vam doneti kafu, dok svako ima neku specijalnu sposobnost i tako jurite ka osvajanju simpatija dva kafića na tabli. Monstruozni kafić stiže u prodavnice tokom druge polovine februara.

Trophies

Trophies

Mali američki izdavač Facade Games pustio je u prodaju igru Trophies koju smo videli na Essen Spiel 2019. Ovu party igru može igrati do čak 30 igrača, a pravila su jednostavna – jedan igrač odabere temu i podigne kartu sa slovom. Prvi igrač koji izgovori reč na to slovo dobija poen, dok pobedniku ide mali trofej kao nagrada. Brza i veoma glasna igra koja traje svega 5 do 15 minuta.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.