Boardgames

Nove društvene igre 6. 12. 2019: Tajna manastirskog piva

Mmm… pivo… Da, ovaj, gde smo stali? A da, nove društvene igre. A počeo je i decembar i postali smo pingvini kada god idemo do kluba da se igramo.

Kraj godine obeležiće lavina fantastičnih najava, pa ćemo krenuti od nekih veoma udarnih najava. U stvari, toliko igara je najavljeno ove nedelje da neke nisu stale u ovu vest! Elem, kultna društvena igra Ora & Labora se vraća na police, Batman dobija još jednu veliku kutiju džidća-bidža, a porodica iz Springfilda se seli u popularnu party igru iz Češke. Ne razumete na šta mislimo trenutno? Nastavite da čitate.

Ora et Labora

Ora et Labora

Lookout Games je najavio da je konačno završeno štampanje reizdanja legendarnog klasika Uve Rozenberga, Ora et Labora. Originalno izdata 2011. godine ova strateška igra je odmah nominovana za mnogobrojne nagrade te iste godine. Rozenberg nas u ovom naslovu stavlja u ulogu predstavnika srednjovekovnih manastira koji se trude da razrade manastirski biznis konstruišući novu infrastrukturu i obrađujući zemlju sa ciljem da skupe resurse i profit koje će kasnije iskoristiti za stvaranje prestižnih predmeta koji će opstati kroz vreme – knjige, keramiku, ornamente i relikvije.  Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje oko 2 sata. Reizdanje se očekuje u prodavnicama tokom januara 2020. godine.

 

Batman Miniatures Game 3rd Edition

Batman Miniatures Game 3rd Edition

Tana na na na na Betmeeeen! Knight Models je objavio novu osnovnu kutiju za treću ediciju Batman Miniature Game pod imenom Back to Gotham. Povratak u Gotam nam donosi, kako izdavač navodi, brže igranje, smrtonosnije okršaje i brže učenje pravila. Kutija dolazi i sa kartonskom scenografijom te Džoker neće više upadati u kiselinu u šolji od čaja. U kutiji se nalazi 16 miniatura, scenografija i karte. Ovaj set će uskoro biti u prodaji.

Legend of 5 Rings: Clan Wars

Legend of the 5 Rings: Clan Wars

Legenda o pet prstenova se nastavlja. Fantasy Flight Games je najavio da sprema novu premijum ekspanziju za Legend of the Five Rings: The Card Game, pod imenom Clan War. Ratovi klanova donose dva nova načina igranja za više igrača. Enlightenment format je zamišljen kao trka za osvajanje 5 prstenova koji tokom igre mogu biti i ukradeni od drugih igrača. Team Conquest donosi timsku igru i 2 protiv 2 okršaje. U ekspanziji se pored ovih pravila nalaze i 234 nove karte za sve klanove i neke neutralne karte. Tu su i dodatne karte za primirja koja su nova opciona pravila tokom igre. Legend of the Five Rings: Clan Wars u prodavnice stiže tokom prvog kvartala 2020. godine.

Codenames: The Simpsons

Codenames: The Simpsons

Posle verzija sa Disney junacima i Marvel superherojima, ali i verzijom na srpskom jeziku, uvek popularni Codenames dobija The Simpsons tretman. The OP Games su najavili novo izdanje Codenames Pictures, originalno izdate od strane Czech Games Edition, u kome ćete pogađati pojmove pomoću slika iz popularne animirane serije. Codenames: The Simpsons izlazi taman pred praznike, a i za 30. rođendan Simpsonovih i koštaće kao i redovno izdanje igre.

Trails of Tucana

Trails of Tucana

Aporta Games nastavlja sa izdavanjem roll and write igara. Nova igra, Trails of Tucana, bazira se na popularnom sistemu kartica sa kojih simbole prepisujete na svoje table. Popunjavaćete tako ostrvo sa blagom, pokušavajući da stvorite mrežu putića po kojima se vaš istraživač šetao i, poželjno, pokupio neke vredne stvarčice usput. Igra podržava od 1 do 8 igrača, odigrava se u 15 minuta, a u prodavnice stiže do kraja godine.

 

Heroes of Stalingrad

Heroes of Stalingrad

Za kraj ovog izdanja nedeljnih vesti – malo ratovanja. Heroes of Stalingrad je nova društvena igra iz Devil Pig Games, finansirana putem Kickstartera prošle godine. U pitanju je brza skirmish igra, gde partija retko traje duže od tridesetak minuta, koja bi trebalo da bude jednako pristupačna i početnicima a i iskusnim kućnim stratezima. Heroes fo Stalingrad se očekuje u slobodnoj prodaji sredinom decembra.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.