Articles

Pitchwise u Exit Escape Room

escape room igre beograd srbija

Escape room igre su hit već nekoliko godina kod nas. Od kako se otvorila prva ovakva atrakcija, samo u Beogradu je otvoreno jos nekoliko desetina soba, privlačeći igrače svih starosnih doba da pokušaju da reše zagonetke i, u roku od sat vremena, otvore izlaz iz prostorije.

Zašto su escape room igre popularne smo analizirali ranije. Neko voli izazov, neko voli neobične teme i atmosferu koja učini da sve “deluje kao pravo”, a tu je i super prilika za druženje. Svakako možemo da se složimo da je ovakav vid zabave nezaboravan. Zato smo nedavno bili gosti Exit Escape Room, gde smo rešavali misteriju vanzemaljske invazije. Obukli smo mantile, dobili kratko uputstvo i pozadinsku priču o povratku Titovog svemirskog programa, brava se zaključala iza nas i dalje smo se snalazili sami.

A šta je bilo unutra? Eh, to vam već nećemo reći, jer apsolutno ne želimo da pokvarimo brojna iznenađenja koja vas očekuju. Ono što možemo da kažemo je da smo sami sebe iznenadili dovitljivošću i pronalaženjem nekih rešenja, a dosta su nam pomogli i prijatelji iz kluba Astal i Dažbog Games koji su zaglavili sa nama zajedno sa nama rešavali ovu slagalicu. Konačni rezultat: svet spašen za 54 minuta!

exit escape room beograd

Sa kakvom ekipom se spasava svet!

Ali, nismo mogli da stanemo “samo” na spašavanju sveta. Goran, koji vodi Exit Escape Room, proveo nas je kroz preostale tri sobe koje su u ponudi. Jedna soba vas tako stavlja u studio svetskog putnika, druga u brvnaru iz vremena Prvog srpskog ustanka sa sve ognjištem i fesovima, dok je poslednja nas najviše oduševila – u pitanju je verna replika kupea voza, sagrađena u saradnji sa Železnicama Srbije. Kako nam je Goran objasnio, ovo je jedina ovakva soba u Srbiji, a, posle desetak minuta u istoj, osećaćete se kao da ste u pravom vozu. Soba Prvi srpski ustanak je takođe specifična jer je edukativnog karaktera i jedini domaći escape room koji je direktno inspirisan našom istorijom.

Exit Escape Room je inače beogradska atrakcija već pet godina. Iako su im sobe tematski raznovrsne, za sve važe ista pravila – maksimum je 5 igrača (sem u sobi Kuglaš koja je za 6), jedna “partija” traje sat vremena i neko posebno predznanje o temi vam nije potrebno. Pravila kažu i da sve što ne deluje kao da može da se pomeri ne cimate, ali znate već koliko smo mi tvrdoglavi pa smo pokušavali sve što nam je palo na pamet, uključujući i prevrtanje radijatora, na šta Goran samo što nije dobio fras. Ipak, sve je to zabava i nije previše teško, a ako se baš zaglavite dobićete malu pomoć od osoblja, tako da svako može da završi ove velike slagalice.

U beogradskom klubu Astal traje akcija u kojoj uz kupljenu Exit: The Game društvenu igru dobijate 25% popusta na posetu Exit Escape Roomu.

Categories: Articles

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.