Games

Mančkinujte sa prijateljima u Munchkin: Quacked Quest video igri

Voleli ga ili ne, Munchkin je bio i ostao hit. A uskoro će postati digitalan kroz Munchkin: Quacked Quest.

Asmodee Digital je najavio video igru zasnovanu na ovoj društvenoj igri koja neće biti direktna adaptacija (ono što volimo da zovemo “digitalni karton”), već “šibačina” u stilu klasika Gauntlet. Sa najavom su prikazali i prve kadrove iz igre.

Za razliku od svog uzora, Quacked Quest je kooperativna igra. Blasfemija, znamo. Međutim, morate na svakom nivou ugrabiti zlatnu patkicu, a tada kreće zabadanje magičnih štapića u leđa i podmetanje noge saigračima. Do 4 igrača će se lomatati po nasumično sklepanim lagumima bez zmajeva, utabavajući čudovišta dok ne postanu fina prašina i pritom se valjati od smeha na gomilu sprdnji sa fantastikom i pop kulturom. Klasični Munchkin, rekli bismo.

Ukoliko vas ovakav digitalni Munchkin više privlači nego papirni, očekuju vas još neke fine stvari – četiri igrive rase i klase sa svim mogućim kombinacijama, dvadesetak oružja i buljuk protivnika kojima ćete menjati lični opis. Takođe, biće moguće aktivirati određene modifikatore koji će iskustvo činiti još blesavijim i nepredvidljivijim.

Munchkin: Quacked Quest izlazi ove jeseni za PC (Steam) i konzole PlayStation 4, Nintendo Switch i Xbox One. Bacite pogled na prvi trejler:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.