Boardgames

Nove društvene igre 31.08.2019: Poslednji pozdrav letnjem raspustu

Lagano se pozdravljamo od letnjeg raspusta, a to znači da Essen Spiel samo što nije stigao. Već nam se znoje dlanovi od nervoza i skačemo u stolici dok iščekujemo lavinu novih izdanja.

Baš takvu reakciju očekuju i izdavači, pa lagano predstavljaju nove društvene igre koje ćemo moći da vidimo i pazarimo na najvećem sajmu igara u Evropi. Tako je najavljen ekstremni The Mind, nindže u kutiji, nastavak Orleansa, ali i dve igre o putovanjima i jurnjavama.

The Mind Extreme

The Mind Extreme

Običan The Mind vam je previše dosadan? Šta kažete na EXTREMNU verziju – koja umesto jednog špila karata koriti dva. Bum! U stvari, ova verzija nagrađivane društvene igre deli postojeći špil na dva dela, pa ćete slagati karte rastućim i opadajućim redosledom. Ova potpuno neverovatno inovativna igra iz NSV izlazi u oktobru. Nemamo sumnje da će biti razgrabljena.

Orleans Stories

Orleans Stories

Iz dlp games stigla je najava nove Orleans igre koja u podnaslovu ima Stories. Igrače očekuje poznato iskustvo “budženja” torbica, ali će ih priča voditi kroz nekoliko perioda istorije. U kutiji dolaze dve priče – The First Kingdom i The King’s Favor, a svaka će donositi drugačije izazove i blage promene mehanika. Tako recimo u The King’s Favor igrači će morati da sarađuju u trci protiv vremena. Orleans Stories izlazi krajem oktobra na sajmu Essen Spiel.

Ninja Academy

Ninja Academy

Mlade nindže u usponu će se dokazivati da su vredni crnog pojasa u novoj IELLO igri Ninja Academy. Ovo je brza igra veštine, spretnih prstića i koncentracije. Dakle, nije standardna dexterity igra, jer zadaci koji će biti pred vama mogu da budu i brojanje koliko je nindži u dođou bez gledanja u kutiju (savet: protresite kutiju). U simpatično ilustrovanoj kutiji vas očekuju i nindža miplovi, a igra će se naći u prodaji već početkom septembra.

Race for the Chinese Zodiac

Race for the Chinese Zodiac (PHOTO: clayross (BGG))

Capstone Games nas poziva da se u septembru trkamo u drevnoj trci mitskih stvorenja od koje je, po predanju, nastao kineski horoscop. Race for the Chinese Zodiac je, dakle, jurnjava po stolu. Izabraćete omiljenu životinju i pokušati da skupite više karme, ali i nadmudrite svoje protivnike. Čini nam se da će ovde biti podosta podmetanja kore od banane i da će biti poprilično urnebesna igra.

Mutants

Mutants

Nakon veoma uspešne kickstarter kampanje, Lucky Duck Games će u slobodnu prodaju pustiti svoju kartičnu igru Mutants. U pitanju je deckbuilding igra sa jednom ključnom originalnom idejom – svakom od igrača su dostupne drugačije karte za kupovinu i širenje osnovnog špila. Tu su i table na koje ćete uglavljivati karte i tako pojačati svog mutanta, a želećete da imate što više mutanata u svojoj kolekciji. Igra će se naći u prodavnicama tokom oktobra kada se očekuju i druge nove društvene igre ovog izdavača.

 

Wayfinders

Wayfinders

Od autora igre Decrypto ovog oktobra stiže porodična igra Wayfinders. Igrači će biti u ulogama istraživača koji će uzleteti u avionima propelercima i beležiti maršute po ostrvima. Međutim let nije jednostavan, pa se mora brinuti o opremanju aviona, gde su hangari i da li ima rezervnih delova. Ova veoma lepa igra izlazi krajem oktobra u izdanju Pandasaurus Games.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.