Boardgames

Nedeljne vesti 8.08. – 16.08.2019: Tapiserije, lavovi, šumske vile i Džems Bond

Dobrodošli u nedeljne vesti. Ove nedelje imamo novi naslov Džejmija Stegmajera, Tapisery kao i vraćanje Džemsa Bonda na stolove u Legendary: 007. Što se tiče životinja tu su Kibble Scuffle i Wobble King u izdanju WizKids i HABA. Takođe ćemo loviti šumske vile u Fairy Season i bežati iz misteriozne biblioteke. Više o ovim igrama pročitajte u nastavku.

Wobble King

Wobble King

Kralj Leo je zaspao na svojoj velikoj gomili srebra što je prava prilika za igrače da se prikradu i maznu nešto srebrnog escajga za sebe. Igrači uz pomoć štapića izvlače srebrne diskove ispod glavne tabe na kojoj spava kralj. Ako tabla padne, igrač dobija truli paradajz. Pa idemo ponovo. Ovo je kratak opis novog naslova izdavača HABA koji se zove Kipplekonig na nemačkom a Wobble King u engleskom izdanju. Ovu zabavnu igru za 2 do 4 igrača je dizajnirao Hajnc Mejster i već je stigla u prodavnice.

Tapestry

Tapestry

Stonemaier Games je najavio novu igru Džejmija Stegmajera pod imenom Tapestry. Ovo je asimetrična igra u kojoj igrači stvaraju civilizaciju koja bi trebala da izdrži test vremena. Zanimljivo je da igra ima samo četiri strane pravila. Igra će dolaziti sa individualno numerisanim kutijama u prvom izdanju koje iznosi 25.000 kopija. Ilustracije je radio Endrju Bosli (Everdell) i minijature Rom Braun. Tapestry će početi da se prodaje tokom septembra a biće dostupna i na Essen Spiel sajmu u oktobru.

Fairy Season

Fairy Season

Sezona vila je pred nama. Tako bar tvrdi Good Games Publishing koji je najavio novu igru pod imenom Fairy Season. Igrači su u ulozi lovaca na meduze, pardon, šumske vile i trude se uz pomoć svojih bandi goblina da ih uhvate što više. Ovo je kartična adutska igra koju su kreirali australijski dizajneri Gevin Dženkins i Den Fiš. Igra je zamišljena za 3 do 5 igrača i traje oko 20 minuta. Dok ovo čitate igra bi već trebala da je u prodavnicama.

Obscurio

Obscurio

Libelud je najavio da sprema novo izdanje dizajnerskog tima L’Atelier, Obscurio. Ovo je na neki način spiritualni naslednik Misteriuma sa pogađanjem slika i pridodatim izdajicom. Igrači kooperativno traže izlaz iz biblioteke dok jedan igrač daje informacije koristeći crteže na kartama. Izdajica među igračima pokušava da zavede igrače na pogrešan put i usput im pojede grickalice na stolu (ovo drugo nije obavezno). Obscurio stiže u prodavnice sredinom septembra.

Legendary: A James Bond Deck Building Game 007

Legendary: A James Bond Deck Building Game 007

Uskoro stiže prva igra građenja špila koja koristi Džejms Bond franšizu. Upper Deck je na avgustovskom GenCon sajmu objavio informacije o Legendary: 007. U igri će se naći veliki broj karata sa scenama iz filmova poput Goldfinger, The Man with the Golden Gun, GoldenEye i Casino Royale. Igrači će regrutovati heroja iz Q odseka i skupljati razne gedžete ne bi li pobedili poznate negativce i zle megalomanske mozgove. Igra dolazi sa 600 karata a u prodavnice stiže tokom jeseni.

Kibble Scuffle

Kibble Scuffle

Mačke. Čudna dlakava bića. Neki ih vole a neki ne. Naša redakcija obožava mačke tako da vas obaveštavamo da je WizKids spremio igru hranjenja mačaka, Kibble Scuffle. Igrači se takmiče u hranjenju mačaka. Poene dobijate za svaku pojedenu granulu i ko je najviše nagojio svoje mačke je pobednik. Igra ima zanimljivo pakovanje a već je možete pronaći u vašoj omiljenoj prodavnici.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.