News

Nove RPG igre 13.8.2019: Zmajska tiranija i peto godišnje doba

Za naše verne avanturiste koji i tokom vrelog avgusta hrabro bacaju kockice spremili smo sveže RPG vesti. Free League Publishing je objavio treći dodatak za Mutant: Year Zero RPG, pod imenom Mutant: Elysium. Trilogija The Broken Earth uskoro postaje RPG u izdanju Green Ronina a Wizards of the Coast sprema novo izdanje Tyranny of Dragons za Dungeons & Dragons. Više o ovim naslovima u nastavku.

Mutant: Elysium

Mutant: Elysium

Free League Publishing je na upravo završenom GenCon sajmu premijerno prikazao i pustio u prodaju treći nezavisni dodatak za Mutan: Year Zero RPG. Mutant: Elysium pripoveda priču nastanka ljudske enklave. Četiri kuće Warburg, Fortescue, Morningstar i Kilgore se bore za prevlast u Elysium I enklavi, potpuno ignorišući pretnje koje dolaze sa strane i prete da ih sve unište. Ovaj dodatak može da se koristi zajedno sa osnovnom knjigom a može se koristiti i sam za sebe. On donosi nova pravila za kreiranje karaktera u okviru enklava, opis i pozadinsku priču vezanu za Elysium I, kampanju Guardians of the Fall kao i predložak kako se ljudi mogu uklopiti i prilagoditi životu u Zoni sa mutantima, životinjama i robotima.

Mutant: Year Zero RPG je dobio srebrn ENnie za najbolja pravila na GenConu 2015 a ovde možete pročitati šta naš Ranko Trifković misli ovo ovom naslovu.

Trilogija The Broken Earth

Trilogija The Broken Earth

Green Ronin je najavio da adaptira trilogiju N.K. Jemisina, The Broken Earth u stoni RPG pod imenom The Fifth Season RPG. Knjige The Fifth Season, The Obelisk Gate i The Stone Sky, su u vrhu najomiljenijih fantazijskih naslova u poslednjih deset godina. Prodate su u preko milion primeraka i osvojile tri Hugo nagrade za najbolji roman. Uskoro stiže i TV serija, naravno.

Radnaj trilogije se dešava na superkontinentu The Stillness, gde je katastrofa pod imenom Seasons skoro pa uništila čovečanstvo. Preživeli se bore za opstanak i grupišu u Comms naseobine ne bi li ponovo izgradili civilizaciju. U tom periodu se pojavljuje grupa orogenes čije se individue sa specijalnim moćima treniraju od malih nogu u pod okriljem Fulcrum organizacije.

Green Ronin je do sada po licencama obradio Martinovu A Song of Ice and Fire seriju, Džejms S.A. Korijevu Expanse seriju kao i Biowareovu Dragon Age franšizu. Izdavač planira da objavi The Fifth Season RPG na jesen 2020. godine.

Tyranny of Dragons

Tyranny of Dragons

Wizards of the Coast za proslavu petogodišnjice pete edicije Dungeons & Dragons sprema kampanju Tyranny of Dragons. Prvi put objavljena u avgustu 2014. godine, ubrzo po objavljivanju pete edicije RPGa, Tyranny of Dragons predstavlja seriju vezanih avantura koje su zamišljene kao uvod u magični svet RPG igara. Priča je sukobljavala igrače sa zmajskim kultom koji spletkari i sprema povratak Tiamat, zmajske kraljice.

Tyranny of Dragons je prvobitno objavljen u dva toma, Hoard of the Dragon Queen i The Rise of Tiamat. Nova verzija će spojiti ove tomove u knjigu tvrdog poveza od 225 strana čiju će naslovnicu raditi Hydro74, zaslužan za sjajne korice specijalnog izdanja Dungeons & Dragons. Avanture i kampanja su “naštelovane” na osnovu sugestija i komentara igrača a bićete u prilici da je nabavite samo u hobi prodavnicama od 22. oktobra.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.