Games

Paranoia RPG postaje video igra i izlazi već ove godine

Obucite narandžasti triko i zgrabite prvu metlu. Dobrodošli u Alpha Complex!

Urnebesno zabavni stoni RPG Paranoia, u kome su igrači sveži klonovi u tajnoj nevladinoj organizaciji ™ koja neodoljivo podseća na Aperture Science iz Portala, ove godine će dobiti digitalnu verziju. Studio Black Shamrock je obezbedio prava za direktnu adaptaciju i pravi RPG inspirisan klasičnim kompjuterskim roleplay igrama, ali smešten u retro futurističko okruženje. Igru Paranoia: Happiness is Mandatory razvijaju u saradnji sa Cyanide Studio, koji su prošle godine adaptirali Chaosiumov Call of Cthulhu.

Paranoia RPG je originalno objavljen 1984. godine, prigodno s obzirom da je direktno inspirisan Orvelovim knjigama, a pre dve godine je stiglo novo izdanje koje je modernizovalo sistem uvođenjem nove kockice i špilova karata kojima se proširuju opcije za roleplay i dodaju novi alati GM-u i igračima. Priču započinjete kao još jedna “tetkica” (iliti Troubleshooter) u armiji klonova, koji prati šta mu Drugar Kompjuter naređuje i gde se svaka mala pobuna najstrože kažnjava. Zabavno mesto, skroz. Video igra će uzeti ovu premisu i dati vam u ruke živote četvoro članova osoblja i 9 specijalizacija. Pogibija neće biti kraj, naprotiv, sa svakim klonom ćete napredovati, što donosi iščašen obrt na poznate RPG norme. Što se akcije tiče – biće je podosta, a okršaji će se odvijati u realnom vremenu sa mogućnošću da pauzirate akciju kako biste izdali dalje komande.

Paranoia: Happiness is Mandatory izlazi tokom 2019. godine za PC (Steam) i konzole PlayStation 4 i Xbox One. Malo je reći da potpisnik ovih redova jedva čeka da zaigra igru. Dok čekamo datum izlaska, bacimo pogled na trejler:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.