Boardgames

Nedeljne vesti 14.06. – 21.06.2019: Ko će biti Robin Hud?

Sajamska sezona je tek počela, pa su izdavači počeli da povlače zavesu sa izdanja koja spremaju za Gen Con i Essen Spiel. Zajedno sa njima i mi vam otkrivamo ono što nam je najviše zapalo za oko, tojest igre koje ćemo pokušavati da lovimo krajem godine u Nemačkoj.

Kingdomino tako uvodi škrabanje po papiru, Clank! lupa šerpama po džunglama i prašumama, a čika Rozenberg je odlučio da nas pošalje u Šervud. Tu su i dve sajberpank igre, nažalost bez Kijanu Rivsa, ali i nešto za igrače mirnih ruku koji bi želeli da probude unutrašnjeg graditelja. Uglavnom manje kutije ove nedelje, pa hajde da zajedno pogledamo šta je sve najavljeno.

Nakon paranormalnog bežanja iz soba, Board & Dice je najavio novu igru u Escape Tales serijalu. Nova igra biće smeštena u budućnostu, tačnije u 2060. godinu, a koristeći futurističku tehnologiju pokušaćete da otkrijete šta se desilo junakinji koja je zapatila amneziju. Inspirisana cyberpunk pričama, igra se reklamira uz poruku da svaki tehnološki napredak dolazi sa cenom, a jedna od novih mehanika koja nas očekuje je slobodno menjanje između tri igriva lika. Escape Tales: Low Memory će biti objavljen na ovogodišnjem Essen Spiel sajmu krajem oktobra.

Sledeće poglavlje “grabi šta stigneš i ne lupaj šerpama” igre odvešće igrače u džunglu i bežaniju od ogromnog majmuna. Renegade Game Studios i Direwolf su najavili novu Clank! ekspanziju koja donosi dve nove table, četiri drvene figure i novu veliku boss figuru. Clank! Expeditions: Temple of the Ape Lords izlazi širom sveta u septembru, dok će na Gen Conu u avgustu biti moguće pazariti primerak.

Ko će biti Robin Hud? Hipotetičko pitanje naravno, odgovor je da ćete upravo biti VI u novoj igri Uve Rozenberga Robin von Locksley. Kralj Ričard je zarobljen, a na vama je da ukradete od bogatih lordova i spasete kralja Engleske. Grabeći blago želećete da sakupite kolekcije koje ćete dalje prodati, a tu su i zadaci koje ćete usput morati da ispunite. Ova dinamična igra za dva igrača stiže u oktobru u izdanju Wyrmgold Gmbh.

Popularnosti roll & write igara nije mogao da odoli ni Blue Orange Games, pa su najavili igru Kingdomino Duel. Kao što možete pretpostaviti iz naslova, ovo je igra za dva igrača, a ponovo ćete graditi svoje malo kraljevstvo, doduše crtkanjem po papiru – rolanjem kockica dobijate već poznate domine koje znate iz Kingdomino. U ovoj verziji dolaze i čarobnjaci koji će vam dati nove sposobnosti i opcije tokom igranja, a igra će se naći u prodaji u avgustu.

 

Nova slagalica stiže tokom leta iz Mixlore i staviće na test vaše graditeljske sposobnosti. Dva do šest igrača tako će slagati što veću planinu od veoma neobičnih oblika sa ciljem, naravno, da dostigne što veću visinu. Pinnacle je u potpunosti kooperativna igra, izgleda odlično i najavljeno je da će maloprodajna cena biti vrlo povoljna.

Iz letnje kolekcije izdavača Indie Boards & Cards pažnju je naravno morala da nam privuče jedna krimi igra. Among Thieves postavlja igrače, jel te, među lopove koji pokušavaju da ukradu od Zle Megakorporacije (radni naziv). U svakoj rundi, jedan igrač okuplja ekipu za pljačku, a pregovaranjem i podmuklošću ćete pokušavati da se domognete najvećeg plena. Međutim, čast je takođe bitna, pa osim punih džepova morate i održavati reputaciju. Kako će izgledati ovaj sci-fi miks videćemo uskoro jer igra izlazi krajem meseca.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.