Boardgames

Nedeljne vesti 26.4. – 4.5.2019: Vaša pozivnica za maskenbal

Dobar dan, izvolite uđite, nemojte se izuvati.

Dobrodošli na prvo izdanje nedeljnih Pitchwise vesti. Sa vaše leve strane videćete igre sa kartama i to obe smeštene u fantazijske svetove moći, magije i zmajeva. Ko voli, nek izvoli. Za one malo prizemnije tu su prilike da se postane arheolog ili vatrogasac, a za umetničke duše tu je igra crtanja bez olovaka. Znamo, zvuči potpuno suludo dok ne probate. Na kraju vas čeka i naš domaćih, samo pazite jer ima tendenciju da goste pretvori u svećnjak ili mutilicu za NES kafu. Pa, da krenemo redom…

Eternal: Chronicles of the Throne

Eternal: Chronicles of the Throne

Dok u poslednje vreme viđamo da popularne društvene igre prelaze na ekrane, Dire Wolf Digital i Renegade Game Studios odlučili su se za potpuno obrnut potez – digitalnu kartašku igru će pretvoriti u stono izdanje. Eternal: Chronicles of the Throne je tako analogna verzija vrlo solidne PC igre koja će vam u kutiji ponuditi preko 150 karata i kod za aktivaciju u video igri, a može se igrati u 2 do 4 igrača. Kao što naslov sugeriše, borićete se za presto i praviti špilove. Iako neće biti besplatna kao digitalno izdanje, izdavač navodi da će cena biti pristupačna svima, a izlazi ovog avgusta.

Pathfinder Adventure Card Game

Pathfinder Adventure Card Game

Kada smo već na temi kartaških igara, iz Paizo stiže vest da spremaju novi osnovni set za Pathfinder: Adventure Card Game. Već ovog meseca u prodaji će se naći novi, osveženi Core Set za igru u kome dolazi čak 440 karata, 12 figurica za igrive likove i knjiga sa kampanjom The Dragon’s Demand. Kada vam ponestane materijala za avanturisanje, u kutiji ćete naći i sistem za, kako izdavač tvrdi, stvaranje neograničenog broja scenarija kroz koje ćete moći da sami odaberete težinu i trajanje partija. Naravno, podrška za igranje četiri igrača je i dalje tu, a pored ovog seta stiže i velika ekspanzija Curse of the Crimson Throne sa preko 500 novih karata.

Curios

Curios

Još jedna igra iz AEG-ove linije Big Game Night je najavljena za početak septembra. U Curious ćemo biti u ulogama arheologa koji putuju po svetu i otkrivaju izgubljene dragocenosti i artefakte. Igra nudi interesantnu kombinaciju worker placement mehanike, dedukcije i blefiranja, jer da biste otkrili vrednost artefakta moraćete dobro da pratite šta ostali za stolom imaju od karata i tako “spojite dva i dva”. Ova lagana i brza igra će se prvo naći u distribuciji u ograničenim količinama pred Gen Con sajam, a nakon toga stiže u prodavnice širom sveta.

Flash Point: Tragic Events

Flash Point: Tragic Events

Tragični događaji dolaze u svet vatrogasnih brigada. Nakon uspešne Kickstarter kampanje, Flash Point: Tragic Events ekspanzija će se pojaviti i u slobodnoj prodaji. Sa ovom ekspanzijom, namenjenoj igračima koji već imaju poprilično iskustva u ovoj kooperativnoj igri, dolaze tri nova igriva lika (Strategist, Fire Prevention Specialist i Suppression Specialist), kao i špil Fire & Events karata kojim ćete zameniti hot spot mehaniku i doneti još teže izazove poput ubrzanog širenja vatre po prostoriji.  Indie Boards and Cards najavljuje da ćemo ovu Flash Point ekspanziju videti u prodavnicama krajem jula.

Grimm Masquerade

Grimm Masquerade

Zver iz, znate, Lepotice i Zveri, odlučio je da napravi veliki bal, ali će vas odmah po ulasku pretvoriti u neko od magičnih stvorenja. Dobrodošli na Grimm Masquerade, gde ćete biti u ulozi nekog od likova iz priča braće Grim i pokušavati da sakupite tri magična predmeta iz određene kolekcije. Pirtom ćete izbegavati da vam padnu šaka neželjeni predmeti, jer ćete onda morati da otkrijete svoj pravi identitet. Da, ovo je igra gde postoji eliminacija igrača, ali čak i ako ispadnete ranije nastavljate sa igrom kao duh drugima mrsi konce. Lagana i bogato producirana igra, a izlazi u julu u izdanju Skybound Games i Druid City Games.

Nobject

Nobject

Pegasus Spiele je smislio kako da nam proda Pictionary sa malo drugačijim fazonom. Nobjects je tako party igra za 3 do 6 igrača u kojoj ćete crtati, dok ostali za stolom pogađaju. Znamo, vrlo originalno. Kvaka je u tome što nećete koristiti olovku, već svoj prst, kojim ćete “crtati” po stolu ili vazduhu. Igra se dodatno otežava kroz šest špilova zadataka, kockicom, kao i time da što više poena imate morate da crtate komplikovanije pojmove. Ako vam to zvuči interesantno, očekujte igru u prodaji nakon Origins sajma sledećeg meseca.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.