Games

Održan prvi Magic The Gathering: Arena turnir u Beogradu

Proteklog vikenda je održan Belgrade Spark, prvi domaći turnir u digitalnoj kartaškoj igri Magic The Gathering: Arena.

Ljubitelji MTG, tačnije njegove digitalne forme, okupili su se 20. aprila u beogradskoj igraonici GamePub kako bi odmerili snage svojih virtuelnih špilova i, naravno, pokupili neke fine nagrade. Zvanično prvi MTG:A turnir u Srbiji organizovan je od strane mlade esports organizacije Affinity Gaming, a simbolično je nosio naziv Belgrade Spark.

Vrhunski ambijent i opuštena atmosfera očigledno su prijali igračima, pa je ceo događaj protekao odlično, kako po rečima samih igrača, ali i organizatora. Na inauguralnom turniru pobedu je odneo Mario Omelić igrajući Selesnya Tokens špil, koji je pored slave osvojio i digitalne nagrade u igri, kao i besplatno učešće na prerelease događaju ekspanzije War of the Spark u klubu Conflux. On je u finalu pobedio Filipa Samardžića i njegov Rg Aggro špil, a Filipa je klub C22 častio sa propusnicom na prerelease nove MTG edicije. Rezultate svih mečeva i finalno rangiranje možete videti na zvaničnoj Challonge strani turnira.

Što se tiče špilova koji su se igrali, videli smo nekoliko agresivnih špilova, uglavnom onih kojima je crvena mana dominantna, kao i dva midrange špila (Dimir i Rakdos), ali i jedan Dark Drakes špil. Svakako su bili razvnovrsni mečevi i bilo je zanimljivo ispratiti sve okršaje domaćih igrača.

Ukoliko ste propustili da posetite ovaj događaj, ekipa Pitchwise je bila na licu mesta da vam prenese deo atmosfere, ali i popriča sa igračima i organizatorima:

1 reply »

  1. Potvrđujem za jako lep događaj koji je bio kod nas prosle nedelje i dajem savet svima koji nisu stigli/znali za događaj da se pridruže idući put, jer samo tako ovako nešto može da zaživi kod nas, što iskreno mislim da bi trebalo. Pozdrav Pitchwise ekipi na sjajno uređenoj reportaži.
    P.S.
    Neka sledeća bude live. 😀

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.