Boardgames

Nedeljne vesti 12.4. – 19.4.2019: Maštovita salata u kutiji

Kada sakupljamo vesti za ove nedeljne preseke osećamo se kao da pravimo salatu. Malo euro igara, supena kašika minijatura, prstohvat ludih ideja i neizbežni sastojak WizKids najava.

Ove nedelje smo malo više okrenuti fantastici, pa je tako čak pet od šest igara sa tom temom. Krenućemo od naseljavanja meseca, preko ”ispravljanja krivih Drina” u budućnosti, sa kratkim izletom u epsku fantastiku i na kraju najavom projekta koji može da bude novi hit. A uz svet, najavljujemo i igru o pravoj pravcatoj salati. Pa posle da ne bude da je bio clickbait naslov 🙂

Europa Base Alpha

Europa Base Alpha

Wizkids je za leto najavio izlazak nove kartične igre sa kockicama, ili kockaste igre sa kartama, pod imenom Europa Base Alpha. Igrači će besomučno rolati 36 kockica sa ciljem da naprave što bolju mrežu baza na mesecu Evropa koje će biti do zuba naoružane raketnim silosima, bunkerima i ostalim vojnim instalacijama. U ovom rolanju će im pomoći karte koje takođe mogu uticati na protivničke igrače. Ne možemo reći da je baš inspirativno ali ćemo igru proveriti u junu.

Sarah's Vision

Sarah’s Vision

Nekih 150 godina u budućnosti, svet živi gotovo idilično. Međutim, određeni događaji prete da unište čovečanstvo i igrači će preuzeti uloge agenata i veštačke inteligencije Sarah kako bi spasili svet. Sarah’s Vision je kooperativna igra u kojoj ćete odmotavati sci-fi priču, pažljivo rukovati dostupnim resursima i spašavati ključne likove, a u sve to je upetljana i dobra stara Jenga. Igra je dostupna već sada, a Baloise Group (osiguravačka kuća iz Švajcarske) ju je razvila kako bi pospešila kolaboraciju među svojim zaposlenima.

Time Chase

Time Chase

Renegade Game Studios je najavio novu igru u njihovoj seriji malih kutija, Time Chase. Misterije putovanja kroz vreme su otkrivene i razjašnjene te svako može da postane vremenski putnik i pravi se pametan da je baš on otkrio sijalicu, točak ili kafu sa penom. Igrači rone kroz vremen i pojavljuju se u raznim periodima i pokušavaju da kontrolišu događaje koji su obeležili i oblikovali našu civilizaciju. Pobednik je vremenski putnik koji kontroliše tri ovakva događaja. Time Chase je za 3-6 igrača i ne bi trebalo da traje duže od 30 minuta. Izlazak je najavljen za avgust.

 

Conquest

Conquest

Minijaturnih ratnika očigledno nikad dosta, a Para Bellum radi na nečemu zaista masivnom. Ovaj izdavač je najavio Conquest, igru koju je razvio Alesio Cavatore (Warhammer, Labyrinth: The Board Game) i koja će u svojoj preogromnoj kutiji doneti čitave armije za vaše stono bojno polje. Osnovna kutija će sadržati komponente za dva igrača – čak 75 minijatura (ljude i vilenjake Spire) i knjigu pravila, a pored nje će biti i osam manjih kutija sa po 12 figura i kartom kojom se igra povezuje sa aplikacijom. Pomenuti prvi talas stiže u junu, dok će svaka dva meseca nakon toga stizati i proširenja koja uključuju rase Dweghom (patuljci) i Nord. Para Bellum ima veliki trogodišnji plan za igru, toga koga navode da očekujemo ukupno sedam igrivih rasa sa po 20 unikatnih jedinica, a sve će to biti propraćeno promocijama po klubovima i prodavnicama.

Point Salad

Point Salad

Ne, Point Salad nije nova Fisterova ili Feldova igra, već simpatična porodična igra sa kartama u kojoj bodove možete dobiti na čak 120 načina. Dva do šest igrača će tako pokušavati da naprave savršenu salata od raznog povrća, sakupljajući karte kako bi ih iskoristili za salatu (jedna strana karte) ili za bodove (druga strana karte). Brza i slatka mala igra koja bi trebalo da bude i veoma povoljna. A kakva će ova salata biti videćemo početkom septembra kada AEG planira da je pusti u slobodnu prodaju.

Hyde Society

Hyde Society

Ukoliko ste voleli Betrayal at House on the Hill, onda ne bi trebalo da propustite Hyde Society. Dizajnirana od strane jednog od autora ”Kuće na brdu” (Majl Selinker) i kreatora kartaške igre Ascension (Džastin Geri), igra nas vodi u viktorijansku eru sa poznatim mehanizmom ”izdajnika” koji je obeležio Betrayal. Dakle, naizgled kooperativna avantura, koja se lako pretvara u ”sam protiv svih”, a navodno se na ovoj igri radi već dve godine. Za sada je otkriven promotivni crtež i najava da nas još informacija očekuje uskoro.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.