Boardgames

Nedeljne vesti 15.2. – 22.2.2019

Ove nedelje cirkus je u gradu! Ako ste želeli da imate svoj cirkus za vas se sprema Ringmaster u izdanju Stone Blade Entertainment i Ultra PROZa ljubitelje Magic: The Gathering svetova Wizkids sprema dedukciju i ubeđivanje u Ravnica: Inquisition. A sad prelazimo na vodu. Kako izgleda pecanje ajkule i proždiranje celih brodova videćemo u Jaws društvenoj igri u izdanju Ravensburgera .  Kampanja i avantura nas očekuje u novoj ekspanziji za Captain Sonar pod pompeznim imenom Operation Dragon. Uživajte!

Ravnica: Inquisition

Ravnica: Inquisition

Wizkids je najavio da priprema igru socijalne dedukcije koja je smeštena u Magic: The Gathering svetu Ravnica. U Ravnica: Inquisition igrači će birati između Gatewach ekipe, koja je ekvivalent Marvelovim Avengers, ili će svoju lojalnost predati Nicol Bolasu. Igrači biraju lidere za svaku od pet boja sa limitacijom da samo igrači čija je boja gilde tu predstavljena mogu dobiti glasove. Svaki lider ima specijalne moći te igrači moraju biti pažljivi koga biraju za lidera. Sledi glasanje za izbacivanje jednog lidera i ako je izglasani Bolasov agent, Gatewatch pobeđuje. Izlazak Ranvica: Inquisition se očekuje tokom juna 2019. godine.

Jaws

Jaws

Još jedna licencirani naslov nam dolazi od Prospero Hall i Ravensburger kompanija koje su donele Jurassic Park: Danger! tokom prošle godine. U pitanju je Jaws koji bi trebao da se pojavi tokom juna ove godine. Taman na leto… U ovoj rekreaciji Spilbergovog hita jedan igrač je u ulozi strašne ajkule dok su ostali u ulogama Brodija, Hupra i Kvinta koji pokušavaju da ulove čudovište. Igra je podeljena na dve faze na koje utiču kartice koje definišu šta igrači mogu da učine kao lovci ili kao ajkula. U prvoj fazi ajkula jede plivače i izbegava da bude ulovljena dok u drugoj Brodi, Huper i Kvint pokušavaju da ulove ajkulu koja sa druge strane želi da pojede sve. Uključujući i brod.

Ringmaster

Ringmaster

Hoću svoj cirkus! Evo i prilike. Stone Blade Entertainment i Ultra PRO nam donose novu igru Džastina Garija (Ascension, Shards of Infinity), ilustracije Rod Mendez, u kojoj se takmičimo ko ima bolji cirkus! Skupljačemo najveće zvezde i raznorazne bizarne atrakcije kako bi smo povećali posećenost naše šatre. Tu je i sabotiranje protivničkih cirkusa, naravno. Igra je predstavljena sa 34 karata tarot veličine i zamišljena je za do četiri igrača. I staro i mlado u cirkus tokom aprila.

Captain Sonar: Operation Dragon

Captain Sonar: Operation Dragon

Matagot sprema novu ekspanziju za popularno ekipno simuliranje podmornica, Captain Sonar. Ova nova ekspanzija pod imenom Operation Dragon donosi seriju od sedam misija koje se igraju jedna za drugom i gde rezultat iz prethodne misije utiče na sledeću. Ove misije će se igrati na novim mapama koje dolaze u ekspanziji, zajedno sa ekspertskim karakterima koji imaju specijalne veštine. Kao i originalni Captain Sonar i ekspanzija će biti za 2-8 igrača. Tačan datum izlaska nije poznat ali se ekspanzija očekuje tokom 2019. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.