Boardgames

Druga ekspanzija za Root donosi vrane, krtice, nove mape i mod igranja

Asimetrična strategija prepuna ratobornih životinja, Root, dobija svoj drugi dodatak.

Root: The Underworld ekspanzija donosi dve nove šumske fakcije u brutalni okršaj za prevlast u šumi. Prva od njih je Corvid Conspiracy, jato vrana, koje ima malo pristustvo na tabli ali su odlični špijuni. Po svemu sudeći izgleda da će se igrati negde između Vagabonda i Šumske Alijanse. Vrane dobijaju poene manipulacijom protivničke ruke i infiltriraju se širom mape. Druga fakcija je Veliko Podzemno Vojvodstvo, ekipa krtica, koja poene dobija postavljajuci svoje tunele i kontrolom čistina na mapi.

This slideshow requires JavaScript.

Kada već govorimo o mapi, Underworld ekspanzija donosi dva nova okruženja u Root. Nova dvostrana mapa donosi okršaje oko jezera sa jedne strane i borbu između dva planinska venca. Možda najzanimljiviji dodatak je i potpuno novi špil karata, koji može da zameni originalni zajednički špil koji igrači koriste za izvođenje akcija, proizvodnju predmeta i ostale manipulacije. Dizajner Kol Verl je naveo da je ovaj špil inspirisan socijalnim efektima i interakcijama između igrača iz igre Cosmic Encounter, gde je moguće koristiti veštinu druge fakcije, samo znatno oslabljenu.

Kickstarter kampanja za Root: The Underworld ekspanziju startuje 14. marta uz mogućnost da se nabavi i originalna igra, koju je sve teže pronaći, kao i Riverfolk ekspanzija. Leder Games je potvrdio da sprema i veliku kutiju koja će primiti osnovnu igru sa svim ekspanzijama.

U pripremi je i Root: The Roleplaying Game, koju je pripremio Magpie Games. Kickstarter kampanja za ovaj naslov se očekuje sredinom godine. Sledi i digitalno izdanje društvene igre koju priprema Dire Wolf.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.