Games

Klasik Axis & Allies stiže na PC

Još jedna klasična društvena igra će dobiti novi život na digitalnim platformama.

Studio Beamdog, koji stoji iza osveženih izdanja RPG klasika Baldur’s Gate i Icewind Dale, najavio je da radi na svojoj prvoj digitalnoj društvenoj igri. U pitanju je Axis & Allies, ali sa dodatkom Online u naslovu, čime studio jasno naglašava da će igra imati jaku multiplayer komponentu. ”Dok sam odrastao, omiljene igre su mi bile Dungeons & Dragons i Axis & Allies. Uzbuđen sam što ćemo ovaj adaptirati ovaj klasik za novu publiku”, izjavio je Trent Oster, CEO studija Beamdog.

Axis & Allies je društvena igra koja najveće okršaje Drugog svetskog rata postavlja na vaš sto. U njenom digitalnom izdanju će dva do pet igrača na istom PC-u ili putem interneta komandovati vojskama, praviti saveze i grabiti da dominaciji nad svetom. Beamdog najavljuje da će biti prisutni i AI protivnici, kao i hrpa korisnih tutorijala i vodiča kako bi se igrači što lakše upoznali sa svim detaljima i pravilima igre. Igra će biti objavljena kroz Steam Early Access.

Više o igri će biti objavljeno na zvaničnom sajtu, gde se možete prijaviti i na newsletter. U međuvremenu, bacite pogled na prvi tizer za igru:

 

Categories: Games, News, Serbian

Tagged as: ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.