Boardgames

Nedeljne vesti 11.1. – 18.1.2019

 

Vreme odmaranja se bliži kraju za industriju društvenih igara. Bliže se Spielwarenmesse, njujorški Toy Fair i kanski Festival International des Jeux. Izdavači su se probudili i spremaju dosta toga za prvi kvartal nove godine. Terraforming Mars će dobiti Legacy verziju, jer sve što je popularno mora biti “legatizovano”. Days of Wonder sprema još jednu igru Sebastijana Paušona, Corinth. Rio Grande Games sprema novu ekspanziju za Roll for the Galaxy a Fantasy Flight Games će još jednom pomuzti Lord of the Rings kravu muzaru, a za stajske poslove je zadužen Descent tim. Tu su još i Super Punch Fighter i 3 Laws of Robotics. Uživajte!

Legacy manija ne planira da utihne ni tokom 2019. godine. Stronghold Games je potvrdio da radi na Terraforming Mars Legacy, ali da je razvoj igre još uvek u jako ranoj fazi. Štaviše, izdavač navodi da bismo igru prvi put mogli da vidimo tek naredne ili 2021. godine, tako da će sigurno proći još vremena pre nego što dobijemo ikakve detalje o tome kako je ova odlična igra pretvorena u popularni format. Liste želja slobodno pišite u komentarima, mi se nadamo samo da ćemo moći da pravimo Mars čokoladice.

Corinth

Corinth

Corinth je nova igra Sebastijana Paušona (Jaipur. River) koju će objaviti Days of Wonder. Igra je smeštena u 4 vek p.n.e. gde su igrači u ulozi trgovaca sa mediteranskih meridijana koji se utrkuju ko će doneti više robe na pijacu i čija će pijačna tezga biti bolja. Osnovna mehanika je draftovanje kockica preko čijih setova igrači dolaze do robe, zlata i naravno koza. Corinth izlazi u martu.

Super Punch Fighter

Super Punch Fighter

Ukoliko ste ljubitelj borilačkih igara poput Street Fighter i Mortal Kombat, Plaid Hat Games sprema igru za vas. Super Punch Fighter će pokušati da simulira igranje video igre na arkadnom aparatu, pa tako karte predstavljaju dugmiće koje uporno lupate i pokušavate da bacite hadouken ili možda vežete nekoliko udaraca u kombo. Međutim, ovo nije 1v1 igra već podržava do 6 igrača, tako da se očekuje pravi fajterski haos na tabli. Igra će se u prodaji naći tokom leta.

Naučno-fantastična igra rolanja kockica i osvajanja svemira, Roll for the Galaxy, dobija još jednu ekspanziju. Rivalry je u stvari komplet od tri male ekspanzije, pa tako možete uvesti Deal fazu tokom koje igrači razmenjuju resurse, plavu Pioneer kockicu sa više opcija, ili vanzemaljsku kockicu kojoj se mogu izmenjivati stranice kao u Dice Forge. Rivalry zahteva osnovnu igru, a može se kombinovati sa Ambition ekspanzijom. Rio Grande Games će igru objaviti 18. februara.

LOTR: Journeys In Middle-Earth

LOTR: Journeys In Middle-Earth

Velika Lord of The Rings avantura očekuje nas ovog proleća iz Fantasy Flight Games. Izdavač je najavio The Lord of the Rings: Journeys in Middle-Earth će igrače voditi na poznatu avanturu po Srednjoj Zemlji u ulozi likova iz Tolkinovih knjiga, a naravno ovo je u potpunosti kooperativna igra. Svaki lik ima svoj špil karata sa akcijama, dok je prateća aplikacija zadužena za vođenje protivnika, tutorijale i postavljanje modularne table za različite scenarije. Ukoliko se odlučite da igrate kao kampanju, očekuje vas nelinearna priča i razvoj likova, a na igri rade dizajneri Descent: Journeys in the Dark.

Floodgate Games je za mart najavio robotsku dedukcijsku igru 3 Laws of Robotics. Igrači u ulozi robota pokušavaju da pronađu lidera svoje fakcije pomoću dedukcije. Svaki robot zna identitet svih ostalih robota osim svog. Uz pravilan upit poslat ostalim robotima treba doći do zaključka ko je lider. Igru može igrati čak deset igrača a partija traje oko pola sata.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.