Boardgames

NSKN Games i Board&Dice udružuju snage

Izdavačke kuće NSKN Games i Board&Dice ujedinjuju snage i zajedno nastavljaju pod jednom zastavom.

NSKN Games je na tržištu od 2011. godine i poznat je po kooperativnim fantazijskim igrama smeštenim u Mistfall univerzumu, naučnofantastičnoj 4X igri Exodus: Proxima Centauri i ovogodišnjem Essen hitu Teotihuacan: City of Gods, koji je kodizajnirao Danijel Tašini (Tzolk’in: The Mayan Calendar).

Board&Dice je formiran pre pet godina i od tada izdaje manje i laganije društvene igre među kojima su InBetween, 5 Minute Chase, Pocket Mars i adaptacija video igre Superhot. Poljski izdavač Board&Dice i rumunski izdavač NSKN Games, koji ima kancelarije u poljskoj, su se ujedinili u novu kompaniju koja ce zadržati Board&Dice ime i vizuelni identitet.

“Zajedno smo radili na toliko polja i prijatelji smo van posla i ono što je najvažnije obe kompanije imaju portfolio sa odličnim i uspešnim igrama. Želimo da napravimo sledeći korak u industriji društvenih igara i uvereni smo da je to moguće ujedinjenjem naših potencijala pod okriljem Board&Dice brenda.”, navodi se u izjavi Filipa Glovača, suvlasnika Board&Dice.

On je takođe naveo i neke od planiranih izdanja nove etikete za sledeću godinu među kojima su Inuit, World Shapers, Dust in the Wings, Sierra West, nastavak Escape Tales: The Awakening, nova velika igra u Exodus univerzumu. Potvrđene su i ekspanzije za Teotihuacan: City of Gods i Dice Settlers, kao i još neimenovano iznenađenje dizajnera Danijela Tašinija.

Categories: Boardgames, Card Games, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.