Articles

Top 10 najiščekivanijih naslova sa Essen Spiel 2018

Redakcija Pitchwise.net se skupila i pročešljala novitete koji će se pojaviti na ovogodišnjem Essen Spiel 2018 sajmu u Nemačkoj.

Kao i svake godine pred Spiel sajam, spremili smo naš lični izbor igara koje najviše želimo da pipnemo, probamo, odigramo, recenziramo i stavimo na policu. Velijah, GrgoljBlaster i Danko su pročešljali hiljade noviteta da vi ne biste morali. Evo šta smo izabrali:

Danko:

  1. Reykholt – Island, prelepe ilustracije i što je najbitnije – Rozenberg. Mislim da je poslednja činjenica sasvim dovoljna da ova igra postane broj 1 moje višliste za predstojeći sajam. Dodajte na to i kampanju sa pričom, dok ilustracija sa kutije krasi moj wallpaper već 2 meseca. Reykholt je lako na prvom mestu moje liste želja za Esen!
  2. Teotihuacan – Worker placement sa rondel mehanikom i potpuno modularnom tablom. Spiritualni naslednik Tzolk’in-a, pa iako je veza najviše tematska, kockice koje se apgrejduju i ojačavaju akcije koje odigravate kao i kod starijeg brata unose nešto novo u poznatu mehaniku. Takođe; igrači grade piramidu na sredini ogromne table. Teško da nešto može biti više kul od toga! Teotihuacan lako može da postane moja omiljena igra!
  3. Forum Trajanum – Kombinacija Felda i Menzela zvuči kao tim iz snova za svakog ljubitelja Euro igara. Elegantne mehanike, gomila načina da dođete do poena i sve to upakovano u predivno pakovanje Menzelovih ilustracija! Dodajte na to i temu antičkog Rima u vreme njegove najveće slave, i kupljen sam, a da ne znam bukvalno ništa o igri!

Velijah:

  1. Reef – Uvek sam želeo da živim kao koralni greben u kristalno čistoj vodi i prozirnom plavetnilu okeana. Ove godine će mi se želja i ostvariti u novom naslovu Reef, izdavača Next Move Games. Ovo je firma koja je prošle godine uspešno vratila apstraktnu strategiju u prvi plan sa višestruko nagrađivanom igrom Azul. Iako ove godine dobijamo drugi Azul naslov u seriji (Azul: Stained Glass of Sinatra), mislim da ću prioritet dati koralnom grebenu koji dolazi sa sjajnim komponentama kakve se i očekuju od ovog izdavača.
  2. Blackout: Hong Kong – Moram priznati da me je privuklo ime dizajnera i tema. Nisam ljubitelj teranja stoke na ispašu ali poštujem Aleksandra Pfistera. Izgleda da je odlučio da u novoj igri koristi moderniju temu te ću rado ispratiti ovaj Eggertspiele naslov. Naslov zvuči pandemično ali nikako kooperativno anemično. Želim da budem gradonačelnik i sprečim devojke da kradu patike iz izloga dok su na ulici neredi.
  3. Architects of the West Kingdom – Ne mogu da odolim Michovim ilustracijama. Skupljanje setova, draftovanje karata i smeštanje radnika su samo šlag na tortu. Mislim da Renegade Games Studio ima još jedan hit, pored pomenutog Reykholta.

GrgoljBlaster:

  1. Detective i Chronicles of Crime – uhvatili ste me, početak liste a već varam. Dve tematski jako slične, ali mehanički različite igre najavljuju nešto novo (i nešto divlje) za nas koji volimo da kooperativno mozgamo i nije nam problem kada društvena igra ima digitalnu komponentu. Obe igre bi takođe trebalo da se lako proširuju dodacima kroz samu aplikaciju, a za Chronicles of Crime posebno želim da isprobam VR mod koji donosi i novu misiju.
  2. Dice Hospital – projekat koji pratim još od kada su autori dizajnirali logo i tražili feedback, a i kockice su uvek zabavne za rolanje. Kao neizlečivi fanatik za Theme Hospital (a i tycoon igre uopšte), Dice Hospital deluje baš kao napravljen za mene i da, moraću da nabavim i kamiončiće u kojima se prevoze kockice 😀
  3. The Artemis ProjectGrand Gamers Guild sa svakom igrom postaje sve jači i bolji. Od maleckih igara poput Unreal Estate, koje su nudile kompaktnu zabavu, do grandioznog Endeavor, ovaj izdavač pokazuje ogroman potencijal. Njihov najnoviji projekat Artemis Project izgleda fenomenalno, a po prvim utiscima igrača zvuči i kao jedan od kandidata za igru godine.
  4. Adrenaline: Team Play DLC – Hero shooteri su sada kul, pa je i ova euro-trash (ili dry soulless Amero, Danko će me ubiti) igra iz CGE morala da se adaptira. Adrenaline konačno dobija kooperativno igranje, ali uvodi i asimetrične moći svojim likovima, što bi trebalo da osveži igru koju u poslednje vreme i ne iznosim često na sto. Kada već Valve nije napravio Team Fortress 2 društvenu igru, ovo će sasvim fino poslužiti.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.