Boardgames

Nedeljne vesti 12.10. – 19.10.2018

Dobrodošli u poslednje nedeljne vesti pred Essen Spiel 2018 sajam. Pre nego što počnemo da se pakujemo za put, hteli smo da vam skrenemo pažnju da se Lords of Vegas vratio! Takođe Carcassone postaje žućkast u novoj verziji – Safari. Krug je prekinut u novoj Arkham Horror ekspanziji a orkovi su na prašnjavo trkalište izveli svoje ljute crvene četvorotočkaše, O ovim i još nekim naslovima čitajte u nastavku vesti.

Lords of Vegas

Lords of Vegas

Kupovina i prodaja kazina na bulevarima Las Vegasa je prešla u ruke Z-Man Games. Lords of Vegas, koji je objavljen 2010. godine pod okriljem Mayfair Games će od sada biti u katalogu velikog izdavača. On će prodavati preostale zalihe ove igre a zatim će štampati novu ediciju kao i najavljenu ali do sada neobjavljenu ekspanziju Underworld. Z-Man Games je postao vlasnik ovog naslova kada je Asmodee grupa preuzela Mayfair Games.

Arkham Horror: The Circle Undone

Arkham Horror: The Circle Undone

Fantasy Flight Games je spreman da pokrene sledeći ciklus ekspanzija za odlični Arkham Horror The Card Game. Četvrta velika ekspanzija nosi naslov The Circle Undone i igrače vodi u Silver Twilight Lodge gde se okupljaju veštice i počinje drevni ritual. Novi istražitelji će vam biti dostupni u dva scenarija, kao i četvoro nesrećnika u prolog avanturi – novina za ovu ”živu” kartašku igru. Kakve se sve tajne i užasi kriju saznaćemo uskoro, a The Circle Undone je trenutno u pretprodaji.

Carcassonne Safari

Carcassonne Safari

Kako da brzo promenite boju igre Carcassone iz zelene u zlatno žutu? Uz pomoć nove verzije, Carcassonne Safari u izdanju Z-Man Games. Ovo je nezavisna verzija igre, smeštena u afričke savane prepune zebri, lavova, žirafa i slonova. Ovaj projekat vodi Klaus-Jurgen Vrede i donosi nove lokacije kao i zanimljive dodatke klasičnom ređanju pločica. Dok istražujete savanu ređajući nove pločice poene ćete skupljati pri svakom razgledanju lokalne flore. Izlazak igre je najavljen za četvrti kvartal ove godine.

Speed Freeks

Speed Freeks

Da crvena vozila idu brže od ostalih znaju svi. Deca, muškarci u krizi srednjih godina kao i orci. Games Workshop sledeće nedelje objavljuje nezavisnu igru smeštenu u Warhammer 40.000 univerzumu pod imenom Speed Freeks. U ovoj kutiji nalazi se sve što vam je potrebno da sukobite dva Orkovska klana u njihovim monstruoznim mehaničkim napravama na četiri točka. Trkanje i šibanje vozilima u pustari u a la Mad Max stilu je sjajan dodatak mračnoj WH40K budućnosti a vozila i sami orkovi mogu biti krucijalni dodatak vašoj greenskin armiji.

Hokkaido

Hokkaido

Nastavak igre Honshu nas uskoro očekuje u izdanju Renegade Game Studios. Hokkaido će deliti teme i mehanike sa pomenutom igrom, ali će uvesti draftovanje karata i promene u načinu izgradnje gradova. Igrači će tokom 12 rundi praviti svoje mape, a postojaće i varijanta sa bodovanje na osnovu kartica sa ciljevima. Hokkaido izlazi u februaru 2019. godine.

Fog of Love Ekspanzije

Fog of Love Ekspanzije

Simulator romantičnih komedija Fog of Love uskoro dobija novo izdanje sa osveženim kartama i dva nova omota koji prikazuju istopolne veze. Kako je ovo 2018. godina, mora se biti moderan, a izdavaču Hush Hush Projects je u tome pomogla dizajnerka Niki Valens (Eldritch Horror i Arkham Horror 3rd Edition). Valens takođe radi na LGBTQ ekspanziji zasnovanoj na sopstvenim iskustvima ”ne-seksualnim i ne-romantičnim vezama”, što dovodi u pitanje zašto se ekspanzija pravi za igru koja ima reč ”ljubav” u nazivu. Sledećeg meseca će se u slobodnoj prodaji naći tri mini ekspanzije koje su bile ekskluzivne za Kickstarter, a dotična nova ekspanzija izlazi početkom 2019. godine.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.