Boardgames

Nedeljne vesti 9.11. – 15.11.2018

Stiglo je i hladno vreme. Neko je rekao da ipak treba da bude zima u novembru kao i da Rick and Morty moraju nastaviti svoje kartične avanture. Cryptozoic je rekao nema problema. Nastavak ili bolje reći dodatak dobija i Kanagawa u izdanju IELLOa. Svoj debitantski naslov Dragon Boats of the Four Seas najavio je Maple Games, a u nastavku možete pročitati i o Revolution 1828, Grizzlies are Coming! i The Boldest. Vreme je za jakne!

Dragon Boats of the Four Seas

Dragon Boats of the Four Seas

Kanadski izdavač Maple Games najavio je svoj prvenac, porodičnu euro igru Dragon Boats of the Four Seas. Igru je razvio Mihael Šaht, dizajner nagrađivane igre Zooloretto, a igrači će prosperitet svom kraljevstvu donositi izgradnjom farmi, trgovinom i pokladama za zmajske bogove. Ima tu i mehanika sa aukcijama, kao i kontrolisanjem teritorija, ali je ipak zadržana ”laganost” kako bi igra bila što zanimljivija široj publici. Izlazak je zakazan za jul 2019. godine.

Rickshank Rickdemption

Rickshank Rickdemption

Cryptozoic baš voli da daje dugačka imena svojim igrama. Sem što je verovatno pobednik za najduže ime, Rick and Morty: The Rickshank Rickdemption Deck Building Game oživljavanje epizodu iz druge sezone ove popularne serije gde glavni junaci pokušavaju da sruše Galaktičku Federaciju i Seal Team Ricks. Igra “radi” na popularnoj Cryptozoic mehanici, Cerberus Engine gde igrači skupljaju jake karte sa temom iz ove serije u nadi da će ostvariti haos u galaksiji. Igra je zvanično u prodaji, te ako ste fan ove serije nema razloga da je ne kupite.

KANAGAVA EXPANSION

Prelepa igra iz IELLO, Kanagawa, čiju recenziju možete pročitati ovde, dobija prvu ekspanziju. Air Expansion će igri Bruna Katale i Čarlsa Ševalijea uneti tri nova elementa: papirne fenjere, zmajeve i suncobrane. Svaki od ovih modula se može kombinovati sa onima iz osnovne igre, dok se osnovne mehanike neće menjati i ostaju elegantne. Kanagawa: Air izlazi sledeće godine.

Grizzlies Are Coming!

Grizzlies Are Coming!

Grizliji dolaze u vaš rezervat! Lookout Games je najavio ekspanziju za svoju igru slaganja pločica i pravljenja parkova za medvede. Barenpark: The Grizzlies Are Coming! uvodi tri nova modula koji se mogu kombinovati sa osnovnom igrom, a uključuju nove ciljeve, naslovne grizlije i njihove velike ploče, kao i železnicu kako bi vađi posetioci lakše obilazili park. Ova ekspanzija izlazi tokom 2019. godine.

The Boldest

The Boldest

Nakon premijere na Essen Spiel, Stronghold Games je spreman da pusti u prodaju svoju novu igru The Boldest. U ovoj sci-fi (a donekle i fantazijskoj) igri, moraćete da pokažete da ste najhrabriji i pobedite mehanička čudovišta, sakupljate artefakte i svoju fakciju odvedete do pobede. Igru je dizajnirala Sofia Vagner (Noria), dok je za crtež bio zadužen Maks Prentis.

Revolution of 1828

Revolution of 1828

1828. godina. Demokratija je tek uspostavljena u Americi. Vreme je za predsedničke izbore i reklame u dnevnim novinama (kada već televizije nije bilo). Nova igra iz Renegade Game Studios postavlja dva igrača u uloge Džoina Kvinsija Adamsa i Endruja Džeksona u predsedničkoj trci, punoj teških odluka i podmetanja kore od banane. Svoju predsedničku kampanju ćete voditi tokom 30 do 60 minuta, a Revolution of 1828 se u prodaji očekuje u aprilu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.