Articles

Fantasy Flight Games povlači Keyforge špilove sa neprikladnim imenima

Nekoliko dana pred svetsku premijeru nove kartične igre Keyforge, koju je dizajnirao Ričard Garfild, izdavač Fantasy Flight Games ima sitne probleme sa špilovima. Tačnije sa njihovim imenima.

Opisani njihovim rečima, ovi “nesrećno nazvani” dekovi su nastali proceduralnim sklapanjem reči kako bi svaki špil imao svoje jedinstveno ime. Kako kompjuteri još uvek nisu potpali pod moderni SJW (Social Justice Warrior) uticaj, a uz sklop nekih naizgled bezazlenih reči, manje od 0.05% špilova je dobilo neki nevaljali naziv. Nažalost, nema zvanične potvrde o imenima koja su ušla u ovaj izbor, mada se na internetu trenutno vrti Farmer of Racism kao jedan od (ne)srećnih dobitnika. Mada nam nije baš najjasnije, kako je reč Racism uopšte i ušla u algoritam.

bg_Keyforge_spread

No, FFG je odlučio da ove špilove koji iz dana u dan sve više dobijaju na vrednosti, traži od vlasnika nazad (kako bi, verovatno, mogli oni sami da ih prodaju), a za uzvrat nudi dva “srećno nazvana” kao nadoknadu za pretrpljenu bol i strah. Kako bi ste saznali da li vaš špil uopšte i ima nevaljalo ime morate ga registrovati od 15. novembra kroz aplikaciju KeyForge Master Vault ili sajt KeyForgeGame.com.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.