Articles

Essen Spiel 2018 Portal Games konferencija za medije: Najavljene ekspanzije za popularne naslove

Portal Games ne zaboravlja svoje starije naslove.

Portal Games je na konferenciji za štampu na upravo završenom Essen Spiel 2018 sajmu u Nemačkoj između ostalog najavio i ekspanzije za svoje popularne igre. Kao što je i obećao na prošlogodišnjoj konferenciji, vlasnik izdavačke kuće Ignacij Trževiček je za iduću godinu, sem dve nove igre Detective: A Modern Crime Board Game i Monolith Arena, pripremio ekspanzije za veliki broj igara iz Portalovog kataloga.

Robinson Crusoe: Mystery Tales, L.A. Crimes

Robinson Crusoe: Mystery Tales, L.A. Crimes

L.A. Crimes će biti prva ekspanzija za tek objavljeni Detective: A Modern Crime Board Game. Tri nova slučaja smeštena u osamdesete godine prošlog veka mogu biti rešavana ponaosob a ako se igraju redom prezentuju zanimljivu priču. Dodate su nove mehanike Stakeout i Observation kao i neki moralno diskutabilne metode za rešavanje slučaja.

Robinson Crusoe: Mystery Tales je druga po redu ekspanzija za Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island. Iako je najavljena još 2017. godine, prošla je kroz nekoliko iteracija do svoje finalne verzije. Trenutno se sastoji od 10 novih karaktera, 300 novih karata, 5 scenarija koji čine jednu celinu , Lost City of Z i dva nezavisna scenarija. Sva pravila i komponente iz ove ekspanzije mogu biti korišćena i u osnovnoj igri.

Alien Artifacts: Breaktrough, Stronghold 2nd Ed: Undead. 51st State: Allies

Alien Artifacts: Breaktrough, Stronghold 2nd Ed: Undead. 51st State: Allies

Stronghold: Undead je redizajnirana nezavisni dodatak za Stronghold 2nd Edition. Prve informacije o njemu smo dobili još 2016. godine a sada znamo da će sadržati novu tablu i puteve do opsade dvorca kao i mehaniku za nemrtve i zombije. Takođe tu su i novi načini za obe strane da osiguraju pobedu.

51st State: Allies je drugi dodatak za Portalov kartični naslov 51st State Master Set. U ovom dodatku igrači će dobiti nove načine za pridobijanje saveznika kao i nove mehanike za stvaranje alijansi sa zanimljivim bonusima. Takođe u paketu dolaze i tri nove ekipe – Steel Police, Uranopolis i Sharrash.

Alien Artifacts: Breakthrough je druga ekspanzija za Alien Artifact. U ekspanziji se nalazi 20 novih tehnologija, 10 novih brodova i 10 novih planeta iz Expand kategorije.

Pored dve nove igre, Detective i Monolith Arena, koje su zvanično startovale svoj život na Essen Spiel 2018, Portal Games se drži plana da pored objavljivanja po dve nove igre svake godine, podržava i već  postojeće naslovime koje je publika prihvatila u vidu redovnih ekspanzija.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.