Games

Charterstone i Viticulture dobijaju digitalna izdanja

Charterstone

Stonemaier Games će doneti i svoje ostale društvene igre na digitalne platforme.

Nakon što je doneo Scythe na PC u saradnji sa Asmodee Digital, Stonemaier Games planira da svoje popularne igre – Viticulture i odličan legacy worker placement Charterstone – takođe pretvori u video igre za PC, a potom i mobilne uređaje. Za sada nije otkriveno ko će raditi na igrama, niti kada okvirno možemo da ih očekujemo (sem da stižu u prvoj polovini sledeće godine), ali smo dobili odličan uvid u to kako izgleda (i koliko košta) adaptacija društvene igre u video igru.

Naime, Džejmi Stegmajer je na svom blogu objasnio da smatra da digitalne društvene igre ne samo da treba da postoje, već i da su jedan od najboljih načina da se nova publika uvede u hobi. Članak je zaista fantastičan i preporučujemo da ga pročitate, a dotiče se troškova razvoja video igre, prethodnih iskustava koje je Stegmajer imao sa pokušajem da Scythe pretoči u digitalni format, kao i na šta zaista treba obratiti pažnju kada se pravi digitalna društvena igra, tj. igra koja ”razume” pravila a nije samo simulator table kao Tabletopia. Sa druge strane, Stegmajer ne želi da pravi društvene igre sa pratećom aplikacijom iz očiglednog razloga – čekanja po nekoliko meseci da developer završi ili ne svoj deo posla.

Kako konkurencija među digitalnim društvenim igrama sve više raste, biće zanimljivo videti šta će digitalni Viticulture i Charterstone ponuditi igračima. U međuvremenu, pročitajte ceo tekst na Stonemaier Games blogu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.