Boardgames

Nedeljne vesti 19.1. – 26.1. 2018

Šta to zvecka iz susedne sobe? Opet elf pokušava da ukrade mumijine sandale, ne obazirite se na to, ali i nove nedeljne vesti iz sveta društvenih igara.

Ovoga puta imamo najave dve velike ekspanzije, saznaćemo šta je na pandinom putu, zašto su zmajevi halapljivi i šta nam treba da budemo najjači… kao niko do sad.

Clank! Mummy's Curse

Clank! Mummy’s Curse

Šunjalačko-kartaška igra Clank! dobija još jednu ekspanziju. Renegade Game Studios je najavio Clank! The Mummy’s Curse u kojoj ćemo pokušavati da opešeljimo piramidu i pritom ne srušimo nijednu saksiju kako se ne bi probudio zmaj Croxobek ili, daleko bilo, mumija bacila kletvu na naše avanturiste. Kao i prethodna ekspanzija, The Mummy’s Curse donosi novu tablu za igranje, 40 novih karata i sijaset tokena, ali i kockicu. Izlazak ekspanzije se očekuje tokom marta ove godine.

Way of the Fighter

Way of the Fighter

Volite borilačke igre, ali vam prstići nisu dovoljno vešti? Ninja Division Publishing zato sprema Way of The Fighter, društvenu igru za dva igrača koja simulira okršaje iz Street Fighter i sličnih video igara. Igra kombinuje rolanje kockica i pravljanje malih špilova karata (poteza boraca) kako bi simulirala brzinu i napetost meča, a u osnovnom izdanju dolazi 10 boraca dok će se dodatni prodavati naknadno u paketićima. Way of The Fighter izlazi na Dan zaljubljenih, 14. februara, u dva izdanja – Super i Turbo.

 

”Suvi euro” hitić Aleksandra Fistera će ove godine dobiti prvu ekspanziju. Great Western Trail: Rails To The North, kao što ime sugeriše, vas iz Teksasa šalje do Kanzasa gde nećete sresti Doroti, ali ćete trgovati kravama i verovatno još više uticati na rad železnice. Informacije o ekspanziji su jako šture trenutno, sem da bi trebalo da bude u prodaji sredinom ove godine. Pegasus Spiele će otkriti uskoro još informacija o igri.

Way of the Panda

Way of the Panda

Možda Džek Blek ne planira još jedan nastavak za Kung Fu Pandu, ali to ne sprečava CMON da objavi novu društvenu igru gde ćete biti pande-ratnici. Way of The Panda postavlja igrače u uloge vođa četiri klana pandi koje moraju da odbrane zemlju i napada nindži i ponovo izgrade uništeno carstvo. Igra kombinuje postavljanje radnika sa malo prijateljskog nadmetanja na aukciji, a kao i svaki CMON naslov dolazi sa hrpom prelepih minijatura. Way of The Panda izlazi krajem maja.

Mythos Tales

Mythos Tales

Ljubitelji književnih dela H.P.Lavkrafta će uskoro imati priliku da ponovo svrate u Arkham i bore se protiv košmara. Grey Fox Games sprema drugo izdanje Mythos Tales, igre dedukcije u kojoj konačno radimo detektivski posao umesto da samo gađamo jadnog Ktulua dinamitom. Čitaćete novinske članke, pričati sa stanovnicima ukletog grada i listati mapu grada kako biste došli do tragova u ovoj stravičnoj misteriji. Igru može igrati do 8 igrača, dolazi sa 8 scenarija i očekuje se uskoro u prodavnicama.

Greedy Dragons

Greedy Dragons

Zmajevi mnogo vole zlato, to je činjenica. Šta se desi kada više njih mora da podeli plen odgovoriće nova igra iz Evil Hat Productions. U Greedy Dragons dva do šest igrača će biti zmajevi koji pokušavaju da za sebe uzmu što veći deo plena slaganjem karata u određene kombinacije. Igru je moguće igrati u 1-na-1 i timskoj varijanti, dolazi sa stotinak karata, a imaće vrlo simboličnu cenu od 13€. Pohlepni zmajevi dolaze na police u februaru.

Outpost Amazon

Outpost Amazon

Gledanje filma Anakonda bi bila dobra priprema za novu društvenu igru iz IDW Games. Posle ‘ladnog Sibira’ vreme je da odemo u džungle, a druga po redu igra iz serijala Outpost: Amazon će nastaviti sa horor temom. Igrači moraju da sarađuju i da pažljivo troše svoje resurse dok istražuju misteriozna dešavanja u džungli Amazona (sa dostavom već sledećeg dana!). Svaki lik mora da preživi, inače ceo tim gubi. Outpost: Amazon dolazi na police u martu.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.