Boardgames

Nedeljne vesti 12.1. – 19.1. 2018

Gotove su praznične avanture. Dani su hladni. Kickstarter je kao i svake godine u ovo doba podivljao. A mi u nedeljnim vestima donosimo informacije o nekim novitetima. Ove nedelje čitajte o Sabordage, Space Base, Wallet, Everdell, Yellow & Yangtze i Century: Golem Edition.

Everdell

Everdell

Ogranak Game Salute, pod imenom Starling Games je spremio Everdell za četvrti kvartal 2018. godine. Ovu igru o životinjama koje prave svoje naseobine i gradove je dizajnirao Džejms A. Vilson a ilustracije je radio Endrju Bosli. Igra je kombinacija smeštanja radnika, manipulacije resursima i izgradnje, a u toku je Kickstarter kampanja za finansiranje ove igre.

Sabordage

Sabordage

Renegade Game Studios za mart sprema borbu pirata u Sabordage. U igri koju je dizajnirao Romeo Henion, igrači se bore da postanu naslednici Crnobradog, koji je na samrtnoj postelji odao tajnu svog skrivenog blaga. Igrači moraju da sagrade brod da bi otplovili na tajno mesto i pronašli blago. Sukobi sa drugim igračima počinju već u luci, čak pre nego što su brodovi spremni za isplovljavanje.

Space Base

Space Base

Alderac Entertainment Group je najavio Space Base koju je dizajnirao Džon D. Kler (Mystic Vale, Custom Heroes, Edge of Darkness). Igrači su u ulozi Komodora u svemirskoj floti. Sa željom da postanu Admirali, igrači će upravljati svojom svemirskom bazom, razvijati kolonije i trgovačku flotu.

Wallet

Wallet

Sad je došlo moderno vreme da se igre nose u džepu. Zamislite Twilight Imperium: Pocket edition, haha. Ali, nova igra iz Cryptozoic Entertainment sem što staje u džep, zaista je dizajnirana kao novčanik. U igri Wallet igrači su gangsteri koji u panici pokušavaju da sakriju novčanih svog šefa, a glavna ”tabla” ja novčanik na preklapanje sa gomilom pregrada. Moraćete da dobro prevrnete novčanik i pazite koliko love ili kradenih kartica uzimate kako ne biste uzeli više od naznačenog mita i tako zaradili negativne poene. Ova blesava igra se očekuje u prodaji u junu, a može je igrati do 7 igrača.

Yellow & Yangtze

Yellow & YangtzeReiner Knizia sprema još jednu igru. OK, to baš i nije novost kada pričamo o čoveku koji je dizajnirao više od 500 društvenih igara, ali će njegova nova igra za Grail Games biti smeštena u drevnu Kinu. Yellow & Yangtze je duhovni naslednik Tigris & Euphrates, a u njoj ćete voditi svoju dinastiju do pobede i postaviti temelje za razvoj kineskog carstva. Ova igra taktičkog postavljanja šestougaonih pločica očekuje se u prodaji tokom jeseni 2018.

Century: Golem Edition

Century: Golem Edition

Usled velike popularnosti i još veće potražnje njihovog specijalnog izdanja igre Spice Road, Plan B Games je odlučio da Century: Golem Edition postane dostupna i van sajmova i prodavnice ovog izdavača. Štaviše, nekoliko izdavača iz Amerike, Francuske, Japana i drugih zemalja je potpisalo ugovor sa Plan B, tako da će igra moći da dođe do znatno većeg broja igrača nego do sada. Inače je u pitanju (poprilično suva igra) Century: Spice Road sa drugačijom temom, tako da sem estetskih promena nema ničega novo za igrače koji već imaju originalnu igru. Golemi dolaze tokom proleća u prodavnice, a Plan B navodi da će ovo biti jedina igra iz serijala, pa ne treba očekivati da njihove nove igre dobiju ovu fantasy temu u budućnosti.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.