Games

Roll for the Galaxy dolazi na PC i telefone

Posle Race for the Galaxy, kockičasta igra Roll for the Galaxy takođe dobija digitalno izdanje za PC, kao i za Android i iOS pametne telefone i tablete.

Rio Grande Games se još jednom udružio sa Temple Games kako bi hit igru koju su dizajnirali Vei-Va Huang i Tom Leman doveo na digitalne platforme. Praktično spinoff igra za Race for the Galaxy iz 2007. godine, Roll for the Galaxy igračima daje priliku da izgrade svoju svemirsku imperiju gradeći brodove, trgujući i otkrivajući nove svetove. Za razliku od karata iz originalne igre, ovde se rolaju kockice, te ne bi trebalo da bude preveliki problem adaptirati sve sisteme za igranje na mišu, odnosno touch screenu.

Baš kao i stono izdanje, Roll for the Galaxy će moći da se igra u dva do pet igrača, online ili offline, a biće omogućeno i solo igranje protiv AI protivnika. Temple Games jako ističe veštačku inteligenciju kompjuterski navođenih protivnika za koju se koriste neuralne mreže. Na AI rutinama ponovo radi Keldon Džouns, koji je bio odgovoran i za kompjuterske protivnike u prethodnoj igri ovog studija. PC verzija će se distribuirati putem platforme Steam, dok ćete Android i iOS verzije moći da nađete na Google Play, tojest Appstore.

Za sada nije poznato kada će igra biti objavljena, ali znamo da će pre izlaska biti moguće isprobati beta verziju. Ukoliko vas zanima da među prvima testirate digitalni Roll for the Galaxy, prijavite se na zvanični newsletter.

 

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.