Boardgames

Eight-Minute Empire i na digitalnim platformama

Još jednu igru od danas možemo da svrstamo u našu kategoriju Digitalni karton, jer je Eight-Minute Empire dobio digitalno izdanje.

Oficijelna adaptacije igre Rajana Laukata, Eight-Minute Empire postavlja dva do pet igrača u uloge komandanata armija, graditelje i moreplovce koji pokušavaju da zauzmu što više teritorija na mapi i tako prošire svoje carstvo. A sve to je spakovano u osam minuta… manje-više. Igrači tako naizmenično uzimaju karte sa talona, nadmeću se za što bolju poziciju u krugu i sakupljaju resurse koji će im pomoći u osvajanju.

Na digitalnoj verziji igre je radio studio Acram Digital, takođe odgovoran za digitalizaciju još jedne poznate društvene igre Steam: Rails to Riches. Eight-Minute Empire dolari sa sedam mapa u osnovnoj verziji i interaktivnim tutorijalom, kao i svim onim sitnicama koje očekujete od digitalnih društvenih igara – online i lokalno (odigraš pa proslediš varijanta) igranje, kompjuterski protivnici sa nekoliko nivoa težine i muzikicom da se opustite dok planirate sledeći potez. I, naravno, achievementima, ne smemo to da zaboravimo, čak 70 njih!

Eight-Minute Empire možete kupiti za Android ili iOS uređaje po ceni od 5 dolara, dok PC verzija dolazi na Steam 10. septembra i košta oko 8 evra, ali ima i nekoliko malih ekspanzija koje se dodatno naplaćuju. Za više informacija, posetite zvanični sajt igre.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.