Boardgames

Master of Orion na stolu, kartama i u vaseljeni

Serija video igara Master of Orion će postati i serijal društvenih igara, jer je Catalyst Game Labs otkrio da radi na nekoliko naslova pod ovom licencom.

Master of Orion, sada već 24 godine stara 4X video igara, prošle godine je po prvi put postavljena na tablu kao društvena igra u izdanju Cryptozoic Entertainment. Osim što su video igre promenile ruke i sada su pod vlasništvom WG Labs (koji su prošle godine izbacili novu video igru), licenca za društvene igre je takođe prešla na drugog izdavača. Prva igra na kojoj Catalyst Game Labs radi nosi naziv Master of Orion: Conquest i biće kartaška igra za dva igrača.

Master of Orion: ConquestU Master of Orion: Conquest igrači će biti na strani ljudi ili Darloka, vanzemaljske rase koja je sposobna da menja izgled. Mehanički, igra će biti deckbuilder kao Star Realms, ali ćete istraživati nove planete i koristiti njihovu tehnologiju kako biste jačali svoju flotu, dakle, više će biti fokusirana na Xterminate delu ona četiri slova X. Veza sa video igrom neće biti samo u temi i elementima grafike, već će svaki kupac dobiti i kupon za besplatnu mini ekspanziju Revenge of the Antares igre Master of Orion: Conquer the Stars.

Za sada nije poznato kada će Master of Orion: Conquest doći u prodavnice, a Catalyst će igru prikazivati ovog vikenda na GenCon sajmu. Kako navode na zvaničnom sajtu, ovo je tek prva u nizu igara koje su isplanirali sa WG Labs.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.