Boardgames

Necromunda se vraća posle deset godina

Necromunda Rulebook

Necromunda je po ko zna koji put među igračima! Games Workshop je najavio povratak Necromunde posle skoro deset godina od kada je poslednji put revitalizovana.  Originalno izdata 1995. godine, ova skirmiš igra je smeštena u poznatom Hive svetu Necromunda. Igrači su u ulozi bandita koji pripadaju jednoj od velikih Kuća koji su u neprestanoj borbi za resurse i prevlast.

U poslednje vreme Games Workshop je izdao nekoliko skirmiš igara koje su smeštene u njihove popularne Warhammer i Warhammer 40.000 svetove. Path to Glory, koja u osnovi koristi Necromundina pravila, je igra smeštena u Age of Sigmar svetu. Sa druge strane Shadow War: Armageddon je smešten u Warhammer 40.000 univerzumu i predstavlja čudan hibrid između pravila iz sedme i osme edicije ove igre.

Na red je došla i Necromunda, koja ostaje upamćena kao originalna skirmiš igra sa sjajnim narativnim kapacitetima. U igri gde je svaki model na tabli važan, vaši banditi napreduju i umiru stvarajući nezaboravne priče o borbama, heroizmu ili čistoj gramzivosti i gluposti.

Osnovna kutija nove Necromunde će ovaj put sadržati bande kuće Ešer i kuće Golijat. Ovo su potpuno novi modeli, koji odgovaraju vajbu koji Games Workshop propagira sa novim edicijama njihovih igara koje pripadaju Warhammer 40.000 univerzumu. Za razliku od prethodne edicije, ovi modeli će biti plastični i iz više delova, tako da ćete moći da napravite jedinstven izgled za svoju bandu.

Escher GangerGoliath Ganger

Skoro sigurno je da osnovna kutija Necromunde neće doći sa svojim terenom. U kutiji će se najverovatnije naći teren iz Shadow War skirmiš igre jer Specialist Games nema resurse za proizvodnju novog terena. Da, dobro ste pročitali, Games Workshop i Specialist Games nemaju para…Za one koji ne poznaju poslovanje GW, kompanija nikad nije ni ulagala velike pare u Specialist Games, pošto su njihove igre bile namenjene specifičnoj niši igrača.

Kao i prošli put, Games Workshop će silovito reklamirati Necromundu nekoliko meseci, izbacujući bande, dodatna pravila i teren na nedeljnom nivou. Zatim, kada pompa i vatromet utihnu,  igru ce nastaviti da igraju isti oni igrači koji su je i do sada igrali.

Necromunda nema tačan datum izlaska, sem objave na sajtu koja kaže – “Veoma uskoro”.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.