Boardgames

Nedeljne vesti 14.07. – 21.07. 2017.

Nadamo se da sedite jer smo za ovu nedelju spremili velike boardgame vesti. Saznali smo šta je Raxxon, šta novo spremaju legendarni dizajneri i ko još pored nas voli ogromne japanske robote.

Više o svemu tome u vestima u 5! Ili samo nastavite da čitate…

Raxxon

Poslednjih nedelju-dve ljubitelji društvenih igara su se pitali ”Šta je to Raxxon?”. Misteriozna igra koja se viralno širi i za koju morate da dobijete pozivnicu nije ništa drugo do nova igra u Dead of Winter univerzumu pored Warring Colonies koja izlazi kasnije ove godine. Plaid Hat Games je putem kriptičnog sajta kompanije Raxxon Pharmaceuticals u stvari poslao poziv maloj grupi igrača da nabave igru za 40 dolara, a da zatim pozovu još poznanika i tako prošire vest o ovoj kooperativnoj igri za 1-4 igrača. Veoma originalno, nema šta.

Talisman

Talisman se vraća! Još jednom! Posle raskida višegodišnje saradnje Games Workshop i Fantasy Flight Games, bila je neizvesna sudbina ove klasične igre. Iako je po mnogo čemu ”zastarela”, igra je ostala u srcima brojnih igrača širom sveta, pa je Coiledspring Games nabavio prava od Games Workshop za dalju distribuciju igre i njenih šest najpopularnijih ekspanzija. Talisman će se na rafove prodavnica vratiti u oktobru ove godine, a možemo očekivati i nove ekspanzije na kojima će raditi Coiledspring Games.

That’s a Question!

Vlada Čvatil je najavio novu igru i opet je odlučio da podetinji. That’s a Question! je nova igra koju će slavni dizajner objaviti pod okriljem Czech Games Edition. Poput njegovog prethodnog hita Codenames, That’s a Question! je takođe party igra za do 6 igrača koji će putem kartica jedni drugima postavljati skroz otkačena pitanja. Igra će biti prikazana na sajmu Gen Con, a očekuje se da će joj maloprodajna cena biti oko 20 evra.

Carnival of Monsters

Gospodina Ričarda Garfilda ne treba posebno predstavljati i, kada najavi novu igru, svi načuljimo uši. Zajedno sa AMIGO Spiel i Freizeit GmbH najavio je Carnival of Monsters, kartičnu igru u kojoj će igrači sakupljati egzotična čudovišta. U osnovi drafting igra, Carnival of Monsters je i menadžerska simulacija jer ćete morati da kupujete zemlju, unajmljujete osoblje i usput jurite ka svom tajnom zadatku. Igra će biti finansirana putem Kickstartera kako bi se obezbedili najbolji crtači, a kampanja je najavljena za jesen.

 

Robotech: Ace Pilot i Robotech: Attack on the SDF-1

Svi volimo ogromne robote, zar ne? Ili barem legendarni anime Robotech koga se možda neki sećaju sa domaćih malih ekrana. Na Comic Conu u San Dijegu, Strange Machine Games su najavili da sarađuju sa Harmony Gold na dve Robotech igre. Robotech: Ace Pilot je mala igra sa kockicama za 2 do 4 igrača, dok je Robotech: Attack on the SDF-1 kooperativna igra na tabli za do 6 igrača koji moraju da odbrane Super Dimension Fortress One. Obe igre nas očekuju u prodavnicama 2018. godine, a više informacija možete naći na zvaničnom sajtu igara.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.