Boardgames

Najavljena nova ekspanzija za Lost Ruins of Arnak

CGE je počeo da nam otkriva novitete za 2023. godinu i, po svemu sudeći, uzbudljiv je period pred nama.

Czech Games Edition upravo je najavio Lost Ruins of Arnak: The Missing Expedition, drugo po redu proširenje za svoj hit koji kombinuje postavljanje radnika i unapređivanje špilova, a sve sa atmosferom Indijana Džons filmova. Još interesantnije – ova ekspanzija uvodi potpuno novi način igranja.

Glavni sadržaj u The Missing Expedition biće kampanja od šest scenarija koje ćete moći da igrate solo ili u dva igrača. Da, po prvi put će Arnak imati potpuno kooperativno igranje koje uključuje više igrača, ali novine ne prestaju tu. Kroz kampanju ćete otključavati nove delove priče i unapređenja svojih istraživača u zavisnosti od odluka koje donesete. Takođe će na raspolaganju biti i golubovi pismonoše kao način da igrači razmenjuju resurse.

Pored toga, u kutiji se našlo mesta i za dvoje dodatnih vođa ekspedicije (mehaničarka i novinar) i dve nove table istraživanja, kao i novi komplet karata predmeta, artefakata, nove asistente i čuvare tj. čudovišta. Kutija je istih dimenzija kao prva ekspanzija, a preporučena maloprodajna cena je 30 evra. Čini se da će ovo biti obavezna kupovina za sve kojima su se svidele Izgubljene Ruševine Arnaka. Premijera je zakazana za GenCon početkom avgusta, dok će se igra u evropskim prodavnicama naći ubrzo potom, a najkasnije do kraja septembra.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

2 replies »

    • Koliko smo uspeli da saznamo, za sada nema planova zbog načina na koji izdavač traži da se štampaju ekspanzije (veliki broj primeraka), ali postoji šansa da će makar dolaziti pravila na srpskom u jednom trenutku.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.