Industry

Holy Grail Games zatvara vrata

Još jedan izdavač je, nažalost, odlučio da obustavi proizvodnju zbog globalne krize.

Holy Grail Games, koji znamo po društvenim igrama Museum i Rallyman GT, jutros je na svom sajtu i društvenim mrežama objavio da se momentalno gasi. Ovu drastičnu odluku izdavač je doneo nakon meseci problema sa isporukama igara kao kulminacijom globalnih problema koji su nastali 2020. početkom pandemije i usporavanjem proizvodnje gotovo svega.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, usko grlo nastalo je oko dostave velikog broja igara. Naime, Holy Grail Games je svoje igre mahom finansirao putem Kickstartera, a za dostauv je koristio kompaniju Bolloré Logistics. Očekujući maksimalnu profesionalnost u dostavljanju četiri različita projekta, naročito od kompanije koja važi za jednu od 500 najvećih u svetu, izdavač je ubrzo naišao na usporavanja dostave i gubljenje velikog broja paketa usled pogrešne dostave.

Kulminacija svega desila se prošlog meseca, kada je izdavaču stigao račun za tri projekta, iako su ostali zaglavljeni u skladištima iste kompanije koja ih je globila. Sve to je dovelo do… bankrota, nažalost. Holy Grail Games u saopštenju objašnjava da su im finansije toliko opale da nisu mogli ni da podnesu tužbu protiv distributera, a da su partneri najavili odlaganja isporuke i do 6 meseci. Sve je dalje u rukama francuske komisije za likvidnost koja će dalje pokušati da bekerima ili dostavi igre ili izvrši povrat novca.

Da li će se Holy Grail Games jednog dana vratiti međ narod i da li ćemo igre Museum Deluxe, Encyclopedia, Dominations Deluxe i Rallyman: DIRT videti na rafovima prodavnica (ili makar dostavljene finansijerima), ostaje i dalje pitanje.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Industry, News

Tagged as:

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.