Boardgames

Gale Force Nine se vraća na Dinu po još jednu društvenu igru

Još jednom nas izdavači društvenih igara vode na peščanu planetu. Ovog puta ćemo se baviti istorijskim konfliktima fremenskih plemena.

Gale Force Nine je najavio da radi na novoj igri baziranoj na naučnofantastičnom književnom klasiku Dina. Arrakis: Dawn of the Fremen, rađen po Legendary licenci, je kompetitivna igra o konfliktima između fremenskih plemena na Arakisu . Kako knjige kažu, ovi sukobi su se dešavali stotinama generacija pre događaja opisanih u Herbertovom romanu.

Dune: Dawn of the Fremen

Dune: Dawn of the Fremen

Svaki igrač kontroliše jedno pleme i trudiće se da razvije njihove vojne snage. Sa druge strane trudiće se i da skupe dovoljno resursa za preživljavanje na negostoljubivoj peščanoj planeti. Peščani crvi, bez kojih ne može da prođe ni jedan naslov u ovoj franšizi, će se, pogađate, zauzdavati i jahati u pohodima na druga fremenska plemena.

Ovaj naslov potpisuje ekipa koja je radila i na ranijim Gale Force Nine naslovima vezanim za Frenk Herbertov svet. To su Dune: Betrayal i Dune: A Game of Conquest, Diplomacy and Betrayal.  Ova kompanije je započela seriju igara sa peščane planete reizdanjem originalne igre Dune koja slavi 42. rođendan. Arrakis: Dawn of the Fremen je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 60 minuta. U prodavnicama će se naći tokom jula 2022. godine.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.