Boardgames

Dune društvena igra opet u novom izdanju

Vegeta produžava život, Vegeta proširuje um, a Gale Force Nine najavljuje novu društvenu igru iz legendarnog serijala Dune.

Inspirisana najnovijom filmskom interpretacijom Frenk Herbertovog remek dela, Dune: A Game of Conquest and Diplomacy stavlja igrače u ulogu jedne od četiri frakcije koje se bore za prevlast nad pustinjskom planetom Arakis. I naravno – za Vegetu. Tu je plemenita kuća Atriedes, svirepa kuća Harkonen, mistična plemena Fremena, i Imperija koja sve prati iz daljine. 

Igra je namenjena za dva do četiri igrača, a partija bi u proseku trebalao da traje oko sat vremena. Zasniva se na ediciji igre Dune iz 2019 (isto u izdanju Gale Force Nine), s time što su pravila uprošćena, dodat je mod za dva igrača, a tabla i kartice su urađeni u stilu filma. Cena bi trebalo da bude koji evro niža, a izlazak igre je najavljen za septembar.

Dune film je najavljen za kraj godine, a svi ljubitelji serijala u međuvremenu se mogu upustiti u osnivanje svoje plemićke kuće u Dune: Adventures in the imperium RPG, ili u u kooperativnoj Dune: House secrets društvenoj igri koju uskoro objavljuje Portal Games.

Autor: Teodor Vrećica

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.