Card Games

Kreator Magic The Gathering sprema novu kartičnu igru

Sledeće godine nas očekuje izlazak veoma perspektivne kartične igre iza koje dva velikana industrije.

Ričard Garfild (Magic: The Gathering, Android Netrunner) i Džastin Geri (Ascension) će zajedničkim snagama dovesti igru SolForge Fusion na naše stolove na proleće 2022. godine. U pitanju je adaptacija besplatne video igre koju su pomenuti dizajneri objavili za Stone Blade Entertainment 2016. godine. Digitalni SolForge je bio ugašen godinu dana kasnije, ali su karte ostale.

SolForge Fusion se vodi kao hibridna kolekcionarska igra, jer će igrači kupovati unapred sastavljene špilove koji se generišu na sličan način kao oni u Keyforge. Kvaka je u tome što je potrebno umešati dva takva špila kako bi se dobio jedan kompletan sa kojim ćete dalje igrati. Dakle, gospodin Garfild i dalje eksperimentiše sa konceptom unikatnih društvenih igara. Pored toga, postojaće i digitalna komponenta igre koja će vam omogućavati da skenirate svoje špilove i igrate sa njima online.

Glavna mehanika igre će biti unapređivanje karata tokom partije. Uz to će i vaš heroj, tzv. Forgeborn, otključavati nove sposobnosti svaka 3 poteza. Tokom poteza se mogu odigrati samo dve karte, a pobednik je igrač koji protivničke životne poene spusti na nulu. Stone Blade Entertainment planira da početni set karata broji 15 000 (da, hiljada!), kao i da organizuje regularne turnire, lige i podržava prodavnice.

Igru možete podržati na Kickstarteru, gde je uveliko probijen cilj za finansiranje. 40 dolara vam donosi početni komplet sa četiri špila i kompletom kockica, dok za 65 dolara dobijate sve to i dve podloge za igru. Nažalost, prva tura će biti dostupna samo za Ameriku, ali izdavač obećava da je u planu internacionalno izdanje.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.