Boardgames

Najavljeno digitalno Catan svetsko prvenstvo

Najbolji Catan igrači, još jednom imate priliku da pokažete svetu da najbolje menjate ovcu za ciglu. Međutim, za ovo takmičenje nećete morati da napustite udobnu fotelju i mesto pod klima uređajem.

Kao i prošle godine, svetsko prvenstvo o društvenoj igri Catan neće biti održano uživo. Pandemija i dalje traje, a organizatori ne žele da igrači rizikuju svoje zdravlje, te je kompromis pronađen u digitalnom prvenstvu.

Digital Catan World Championship (DCWC) nije potpuna zamena za dosadašnja prvenstva, jer će se igrači kvalifikovati po poenima koje ostvare u kvalifikacionom periodu. Dakle, biće moguće da više učesnika iz jedne zemlje završi u finalu. Sve partije će se igrati kroz Catan Universe, besplatnu aplikaciju za Windows i Mac kompjutere, kao i telefone i tablete. Sistem će automatski povezivati igrače u okviru iste vremenske zone, a onda će se nakon svake odigrane partije računati rejting igrača. Više o pravilima i formatu možete pročitati na zvaničnom sajtu.

Registracije za turnir počinju 2. avgusta (već danas se možete pred-registrovati), dok je finalni meč zakazan za 13. novembar. Iako je turnir u potpunosti digitalan, pehar za pobednika će biti fizički i organizatori će njemu ili njoj poslati nagradu gde god u svetu da se nalazi. Jedini uslov za učestvovanje je da vam Catan Universe nalog bude na nivou 2, što kroz nekoliko odigranih mečeva možete lako dostići.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na našem Discord serveru. Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter i Instagram.

Categories: Boardgames, News

Tagged as: , ,

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.