Games

Ares Games prekida proizvodnju Battlestar Galactica Starship Battles

Nakon nešto manje od dve godine nema više Battlestar Galactica igre sa minijaturama.

Ares Games je objavio da prekida ugovor o licenci sa Universal Brand Development za Battlestar Galactica brend. To znači da je poslednjim danom 2020. godine istekao ugovor koji je trajao oko dve godine i pod kojim je ova firma pravila Battlestar Galactica – Starship Battles i ekspanzije.

Battlestar Galactica - Starship Battles

Battlestar Galactica – Starship Battles

Battlestar Galactica – Starship Battles je dobila nagradu na UK Game Expo sajmu 2019. godine za najbolja pravila za igru sa minijaturama i za samu liniju minijatura. Kako se navodi u obaveštenju, do prekida ugovora je došlo tokom pregovora o produženju licence koji nisu urodili plodom.

Prodaja postojećih zaliha Battlestar Galactica – Starship Battles proizvoda će se nastaviti do juna 2021. godine. Ares Games planira i da objavi besplatnu digitalnu verziju (PDF) Faster Than Light i Counter Set ekspanzija, pre nego što se ugase svetla i zatvore vrata.

Da li ste igrali Battlestar Galactica – Starship Battles? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.