Boardgames

Nedeljne vesti 6.4. – 13.4. 2018

Za petak trinaesti u nedeljnim vestima, uglavnom samo najave, sa malo opipljivih detalja. Sa druge strane tu su imena vredna čekanja. Games Workshop ako ne prdne u čabar sa pravilima i prekomplikovanosti igranja, sa novim naslovom Quest to Mount Doom može imati ozbiljan hit kod svih onih koji preziru Gospodare Prstenova. Race for the Galaxy, veoma popularna igra, dobija fejslifting, spinof igre i dodatke, a Ares Games je zasukao rukave i sprema se da cedi Battlestar Galactica inelektualnu svojinu. Još jedna stara arkadna mašina dobija svoju stonu verziju – Joust. Da li će i ova igre, kao i ostale transformacije automata, pucati na nostalgija na prvom mestu, igrivost i kvalitet na dvanaestom, ostaje da se vidi. CMON je objavio više detalja o svom licenciranom proizvodu, Kick-Ass društvenoj igri, koja će i ovaj put biti “dudes on the table” (ma nemoguće?!).

Detaljnije o ovim i drugim naslovima nastavku.

Quest to Mount Doom

Quest to Mount Doom

“Zašto baš ti moraš da odneseš prsten u bunar? Pa ja sam za čitava dva prsta viši od tebe i imam dlakavije noge.” The Lord of the Rings: Quest to Mount Doom u izdanju Games Workshop će najverovatnije zvučati ovako. Družina prstena neće biti družina nego će svako sa sebe pokučavati da se domogne prstena, ne bude sumnjiv kada ga pronađe i da pri tom izbegava Sauronovo oko.  Ova igra za 5 igrača će reciklirati već postojeće minijature iz GW kataloga u društvenu igru na tabli, koja konačno zvuči zanimljivo. Više detalja o igri i informacije o dostupnosti će biti objavljene krajem godine.

 

Joust

Joust

IDW Games će objaviti Joust, novu društvenu igru baziranu na klasičnoj arkadnoj mašini Williams Electronics. Za one mlađe, bićete u ulozi vitezova koji jašu nojeve, i ukrstićete koplja sa drugim vitezovima koji jašu sokolove. Manipulacijom visine i brzine igrači će pokupavati da eliminišu protivnika a jedinstven sistem momentuma je odrađen kartama koje odmah utiču na viteza ali se kasnije odražavaju i na sledeće krugove. Ova igra za 2-4 igrača će biti dostupna u avgustu.

 

Kick-Ass

Kick-Ass

CMON je konačno objavio više informacija o Kick-Ass društvenoj igri, baziranoj na istoimenom stripu. Na igri su radili Hjalmar Hač, Roberto Pestrin i Mauricio Vergendo i zamišljena je za 2-4 igrača starijih od 18 godina. Svako je u ulozi jednog od sedam maskiranih osvetnika i štiteći svoj komšiluk i čisteći ga od bitangi, trudiće se da osujete planove zlog bosa. Izlazak ove igre je najavljen za 31. avgust u Americi, a odmah zatim se očekuje i u Evropi.

 

Društveno-dedukcije igre lagarije i blefiranja, The Resistance i Coup će dobiti naslednika. Exodus: Paris Nouveau je igra smeštena u isti distopijski univerzum u izdanju Indie Boards & Cards. Dizajnirana od strane Martina Volasa, igra je za dva do šest igrača koja ima sličnu strukturu kao The Resistance (odlazak na misije i glasanje), gde jedna grupa igrača pokušava da zaustavi napred druge. Nažalost, igra je dostupna samo kroz Kickstarter kampanju za Aeon’s End: Legacy kao dodatak i nije poznato kada će biti u slobodnoj prodaji.

Battlestar Galactica Starship Battles prototip

Battlestar Galactica Starship Battles prototipKultna sci-fi serija Battlestar Galactica će posle popularne FFG-eve igre dobiti novu stonu adaptaciju. Ares Games je najavio Battlestar Galactica: Starship Battles, borbenu igru sa minijaturama koja će pokriti praktično sve poznate brodove iz ove serije i njenog nastavka. Minijaturni svemirski brodovi će dolaziti već ofarbani i sastavljeni, a najavljuju se jednostavna i jasna pravila koja će pokušati da simuliraju dinamične svemirske okršaje Zainteresovani igrači će morati da skoknu na GenCon da bi videli igru, a još uvek nije poznato kada će se naći u prodaji.

Drugo izdanje svemirsko-kartaške igre Race for the galaxy je trenutno u štampi, a sa njim će Rio Grande Games doneti nekoliko korisnih promena. Igra će biti ”lakša na oči” igračima koji imaju daltonizam, pravila će biti bolje napisana (sa primerima), unet je blagi rebalans u 5 karata i dolazi 6 promo karata iz digitalnog izdanja. Pored novog izdanja igre, proširenje Xeno Counter Strike je odloženo za 2019. godinu, dok će ekspanzija za Roll for the Galaxy, Rivalry, biti objavljena do kraja leta. Na kraju, ove jeseni nas očekuje New Fronties, odnosno ”Race for the galaxy igra na tabli”, igra koja je najavljena još 2016. ali o kojoj se i dalje malo zna.

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.