Games

Steam najavio Digital Tabletop Fest

Steam tokom oktobra slavi i podržava društvene igre. Spremite vaše novčanike.

Volimo društvene igre. Volimo da se skupimo sa prijateljima i uz omiljeno piće i grickalice, laganu priču i zabavu, odigramo nekoliko omiljenih igara. Nekada smo na putu, čekamo nekoga/ nešto ili pijemo kafu sami u omiljenom kafiću. I tada mnogi vole da na brzinu, na telefonu, tabletu ili laptopu,  teraformiraju Mars, zarolaju galaksiju, srede stanište pticama ili ugrabe taj talisman. Za njih a i za sveža lica u svetu društvenih igara Steam sprema festival.

Digitalna platforma Steam planira da održi Digital Tabletop Fest od 21. do 26. oktobra. U planu su paneli koje će voditi neke od najvećih persona iz industrije društvenih i RPG igara. Očekuju se prezentacije Stiv Džeksona (GURPS), Sendi Petersena (Call of Cthulhu) i osnivača kompanije Games Workshop, Jana Livingstona. Džejms Von (Plague Inc: Evolved) će diskutovati sa posetiocima razlike između online i offline verzije Plague Inc. U planu su i Terraforming Mars, ACHTUNG! Cthulhu Tacticts, Othercide i Gloomhaven sesije.

Ovo je prvi put da Steam platforma kompletno posvećuje jednu nedelju digitalnim društvenim i RPG igrama. Do sada je to radila kroz The Steam Game Festival koji je podržavao i ove igre. Uspeh Tabletop Simulatora, koji je jedna od najprodavanijih igara/ alata na ovoj platformi, i Fantasy Grounds, koji je uspesno sproveo Kickstarter kampanju za novu verziju, su signali koji je je Gejbenova kompanija dobro razumela. Da ne govorimo o navali digitalnih verzija društvenih igara koje su se pojavile u prethodnih godinu dana (Wingspan, Sagrada, Roll for the Galaxy)  ili su najavljene za naredne mesece.

U svakom slučaju, popusti na digitalne društvene igre tokom Digital Tabletop Festa nam ne ginu i treba ih svakako iskoristiti.

Da li ćete prisustvovati ovom festivalu? Da li ćete kupiti nekad digitalna izdanja? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.