Boardgames

Nove društvene igre 26.09.2020: Kiše jesenje

Prođe leto, počela je sezona sajmova, a mi eto silom prilika svi moramo da sedimo kod kuće. Jer je, jel te, tetka Rona i dalje u poseti. Početak jeseni obeležile su i brojne najave za nove društvene igre, a od čitave hit parade izdvojili smo ponovo 6 naslova koji veoma obećavaju. Tu je nova velika kutija iz IELLO, još jedna igra u sjajnom Silver serijalu, neizbežni čika Rozenberg i dve kutije Tuđina za poneti.

MATCH 5

MATCH 5

MATCH 5

Klasična igra spojnica, rekli bismo po (veoma) kratkom opisu koji je izdavač Synapses Games objavio za svoju party igru. MATCH 5 je igra za 2 do 8 igrača koja se igra u rundama od 3 minuta. Zadatak – naći zajednički pojam koji povezuje dve ikonice. Koliko vidimo, ovde će kreativni igrači imati malu prednost, a kako to sve izgleda saznaćemo početkom 2021. godine.

ALIENS: Ultimate Badasses  i ALIENS: Get Away from Her You B***h

Aliens ekspanzije

Nove Aliens ekspanzije

Gale Force Nine je najavio dve ekspanzije ALIENS: Ultimate Badasses i ALIENS: Get Away from Her You B***h, za njihovu igru ALIENS. Prva ekspanzija, Ultimativni Zeznuti Likovi donosi nove opcije za eksterminaciju kiselih vanzemaljaca. Novi karakteri će pomoći u kampanjskom igranju jer će popunjavati vase odrede i zameniti one kojih više nema. Druga ekspanzija, Skloni se od nje nemoj da ti razbijem glavu, donosi nove opcije za kampanjsko igranje i misije u kraljičinom brlogu. Obe ekspanzije se očekuju u prodavnicama do kraja godine.

Silver Dagger

Silver Dagger

Silver Dagger

Bezier Games i Ted Alspak su najavili četvrtu igru u Silver seriji pod imenom Silver Dagger. Ova igra dolazi nakon Silver, Silver Bullet i Silver Coin. U ovom novom naslovu igrači će pokušavati da se otarase što više karata iz svoje ruke i da na kraju imaju što manji rezultat. Silver Dagger donosi neke nove karte koje unose haos u Silver mehaniku i samim tim donose više zabave. Tu su zombiji, prevrtači, uterivači dugova i mnoge druge. Kao i sve Silver igre ovo je igra za sebe ali može biti pomešana sa bilo kojom drugom igrom iz serije za dodatnu zabavu. Igra će se u prodavnicama pojaviti tokom oktobra.

Village Green

Village Green

Village Green

Seoska idila za početak jeseni. Novo izdanje iz Osprey Games je Village Green, kartična igra u kojoj ćete pokušavati da dizajnirate najlepši vrt. Godišnje takmičenje samo što nije, pa se mora komšijama pokazati ko je najbolji dekorater. Sadićete drveće, aranžirati cveće, postavljati statue i jezerca kako bi vaša mesna zajednica pobedila na prestižnom takmičenju.Igra će se do kraja meseca naći u prodavnicama širom sveta, a nadamo se uskoro i na našim stolovima.

Excalibohn

Excalibohn

Excalibohn

Može li proći mesec bez pominjanja Uve Rozenberga? Naravno da ne može, a za to je zaslužan izdavač Amigo. Iz Nemačke tako stiže igra Excalibohn, nova u nizu Rozenbergovih Bohnanza igara. Pogađate, trgovaćete pasuljčićima i po tome je igra poprilično slična pomenutom uzoru. Ovoga puta, svi pasuljčići imaju čarobne moći, a svaki igrač započinje sa jednom kartom magije u ruci. Nakon što se sadnice postave, igrači imaju priliku da iskoriste razne magične moći i partiju okrenu na svoju ruku. Igra izlazi u oktobru.

Kitara

Kitara

Kitara

IELLO je najavio borbu za rastrzanu imperiju Kitare. Igrači će biti u ulozi naslednika trona i titule koji misle da su baš oni bogom dani i da će oni osvojiti sve teritorije i ujediniti kraljevstvo. Ovo je kartična igra u kojoj ćemo menadžerisati našu ruku i koristiti karte sa višestrukim upotrebama. Što više karata imate, to imate i više problema. Jer svaka karta predstavlja deo kraljevstva kome treba hrana i voda. Pažljivim biranjem teritorija koje ćete održavati nakon osvajanja dolazite do pobedničkog uslova da ste osvojili većinu teritorija. Ovo je igra za 2 do 4 igrača i traje oko 40 minuta. U prodavnicama će se naći do kraja godine.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.