Boardgames

Nove društvene igre 22.08.2020: U orbiti

Ovog vikenda pogledaćemo nove društvene igre koje nas vode na nove svetove. Sa dve igre ćemo putovati svemirom, jedna će nas voditi u misteriozni curkus, a jedna u vreme čarobnjaka (kako to mislite čarobnjaci nisu postojali?). Kutak za sportski trenutak je sa novim izdanjem Blood Bowl, gde je zapravo igranje fudbala možda najsporednija sporedna stvar na svetu. Na kraju ne smemo zaboraviti ni ozbiljne ekonomske igre, pa ćemo pogledati šta to novo sprema Renegade. Upalite svemirski modulator, krećemo!

CloudAge

CloudAge

CloudAge

Capstone Games je prikazao CloudAge, novu igru građenja špila koju je dizajnirao Aleksander Pfister. CloudAge je distopijska igra u kojoj učesnici lete iznad isušenih krajolika i bore se, naravno, protiv tajnog društva, Cloud milicija, koje ih juri radi maltretizacije, u svetu gde više nema pašteta, konzerviranih mesnih narezaka a kamoli viršli. Delom igre građenja špila a delom menadžment resursa, CloudAge takođe sadrži i mehaniku slivovanja karata gde igrači predviđaju koji deo opustošene zemlje će imati resurse. Ovo je igra za 1 do 4 igrača i traje do 100 minuta. U prodavnicama će se naći u novembru.

Blood Bowl: Second Season Edition

Blood Bowl: Second Season Edition

Blood Bowl: Second Season Edition

Games Workshop je najavio novo izdanje njihovog krvavog sporta Blood Bowl. Druga sezona donosi dodatke za osnovna pravila i mehanike. Pominjue se dodavanje i kampanjski elementi z povrede, iskustvo i trošenje poena za Star Players. U novoj sezoni se priključuje i novi tim, Imperial Nobility, koji predstavlja grupu aristokrata i noblesa koji žele da žive svoj san na krvavom terenu fantazijskog fudbala. Blood Bowl: Second Season Edition će se u prodavnicama naći oko nove godine.

Embarcadero

Embaracadero

Embaracadero

Renegade Game Studios sprema Embaracadero, igru zlatne groznice u kojoj ćemo smeštati pločice u San Francisku. Tokom 1850. godine zlatna groznica je privlačila lovce na blago u ovaj grad. Kako dođu u zaliv tako i napuste brod, koji polako propada. Nekolicina uspešnih biznismena, to smo mi, je smislila način da svo to drvo pretvori u prijatan za oko kej i životni prostor. Ovu igru je dizajnirao Adam Bakingem sa Edom Mariotom. Zamišljena je za 2 do 4 igrača i traje oko 90 minuta. Na jesen se očekuje Kickstarter kampanja a odmah nakon njene realizacije i ispunjenja obaveza prema finansijerima stiže i u prodavnice.

Tiny Epic Galaxies BLAST OFF

Tiny Epic Galaxies BLAST OFF

Tiny Epic Galaxies BLAST OFF

Vest iz neba pa u rebra stiže iz Gamelyn Games, koji je objavio nastavak svoje sjajne igre Tiny Epic Galaxies. Tačnije, “laganije” izdanje. Nova igra nosi naziv Tiny Epic Galaxies BLAST OFF i dolazi sa osveženim ilustracijama, ikonicama na planetama umesto gomile teksta i komponentama koje su malo manje pipave od onih iz originala. Glavna razlika je što više nema tajnih misija, te je učenje i igranje ove verzije znatno brže. Igra je dostupna već sada na sajtu Gamelyn Games, a nešto kasnije će biti u distribuciji. Dok čekamo dolazak igre u radnje, pročitajte našu Tiny Epic Galaxies recenziju.

Die Quacksalber von Quedlinburg: Die Alchemisten

The Quacks of Quedlinburg: Alchemists

The Quacks of Quedlinburg: Alchemists

Vofgang Varš kao da svaki čas objavi novu igru ili ekspanziju. Nakon najave Clevel Hoch Drei, stigla je i najava za novu The Quacks of Quedlinburg ekspanziju. Nazvana Die Quacksalber von Quedlinburg: Die Alchemisten, dodaje upravo ono što piše u naslovu – alhemistene. Pardon, alhemiju. Dobar narod Kvedlinburga muče košmari i druge brige, pa ćete sa drugim čarobnjacima morati da putem alhemije stvorite napitke kojima ćete pomoći narodu. Ekspanzija će se pojaviti krajem godine u Schmidt Spiele izdanju, a može se kombinovati sa svim sadržajima koji su do sada objavljeni za igru.

Mysterium Park

Mysterium Park

Mysterium Park

Još jedna igra koja nas očekuje krajem godine je Mysterium Park, novo izdanje iz Libellud u distribuciji Asmodee USA. Istraživači će ovoga puta pokušavati da saznaju istinu o ubistvu u cirkusu, a duh će ih ponovo navoditi snovima\vizijama. Igranje dosta podseća na fantastični Mysterium, ali umesto velikog paravana u koji “duh” proizvoljno ubacuje osumnjičene, lokacije i oružja, ovde se izvlači karta koja zadaje duhu na koje karte treba da navede svoje saigrače. Mysterium Park takođe dolazi u manjoj kutiji i laganiji je za učenje i igranje, pa je savršena opcija za nove igrače.

Koje društvene igre su vaši favoriti? Da li planirate da kupite novu igru ovog mesca i koju? Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.