Boardgames

Autori Clank! najavili Dune: Imperium

Gale Force Nine i Dire Wolf Digital su udružili snage i spremaju Dune: Imperium kartičnu igru.

Ako ste propustili vesti, Gale Force Nine je trenutni vlasnik i menadžer prava za eksploatisanje Dina franšize u svetu društvenih igara. I sprema se da to dobro naplati. Počeo je sa reizdanjem originalne Dune društvene igre koja je starija od vas. Nakon toga Modiphiusu su data prava da kreira Dune RPG.

Preko socijalnih mreža smo saznali da je Gale Force Nine izabrao Dire Wolf Digital studio da producira Dune: Imperium, novu društvenu igru inspirisanu Dina filmom koji uskoro stiže u bioskope. Na dizajnu igre rade Pol Denen i kreativni tim koji je stvorio Clank!. Kao i pomenuta igra, Dune: Imperium će imati mehanike smeštanja radnika koje će manipulisati osnovnom mehanikom igre – građenje špila.

Ako pratite naš sajt primetili ste da je Dire Wolf Studio do sada radio adaptacije popularnih društvenih igara u video igre. Oni su “krivci” za digitalne verzije Raiders of the North Sea, Root, Sagrada i Pokemon TCG Online. Ovo će biti njihov prvi nastup kao studio koji će objaviti fizičku društvenu igru.

Zanimljivo je da će Dune: Imperium biti prva originalna društvena igra sa temom Dine koja se pojavila u poslednjih 40 godina. Za kraj evo i prvog trejlera koji je objavio Dire Wolf Digital koji nam, naravno, ništa ne govori.

Ostavite komentar ili postavite pitanja na našem sajtu. Pridružite se diskusiji na Pitchwise.net Discord serveru!

Zašto ne biste ostavili komentar na tekst? / Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.